Вече пети ден продължава издирването на 12-годиншия Александър от Перник.

...
Вече пети ден продължава издирването на 12-годиншия Александър от Перник.
Коментари Харесай

5-и ден без следа: Ще намерят ли Сашко жив?

Вече пети ден продължава издирването на 12-годиншия Александър от Перник. Все още няма никаква диря от момчето, а даже най-големите оптимисти към този момент са скептични, че в случай че в действителност е липсващ край града, е допустимо да оцелее.

През нощта момчето е търсено по сигнал в остарели постройки до гробищата в пернишкия квартал " Бела вода " и в региона на гр. Батановци, само че безуспешно. В понеделник водолази претърсиха водоемите в региона. Планински спасители с кучета обхождат планината, служители на реда, пожарникари и доброволци също вземат участие в издирването. Проверяват се даже и пещери, само че няма и диря от аутиста.



Стотици хора търсят безрезултатно дребния Сашко към този момент 5-и ден

Разпитите, извършени от криминалисти и прокурори, не са събрали данни момчето да е жертва на закононарушение. Жандармерията и екипи от Столичната община непрекъснато търсят детето, в това число и на труднодостъпни места.

Преглеждат се записите на охранителните камери в града, а полицията получава десетки сигнали, измежду които има и много ексцентрични.

Това е най-мащабната интервенция, провеждана до момента в Пернишко, сподели секретарят на общината Мартин Жлябинков. По думите му, непрестанно се получават сигнали на тел. 112, всички камери се ревизират, само че на никое място не е видян Александър. Досега няма индикация, че момчето е прекосявало към центъра на града.

" Важно е хората, които последни са били с детето да дадат обстойни показания, които да бъдат тествани. Много е значимо да е 100% ясно, че това, което се споделя, че се е случило – то да се е случило, а да не са хипотези или догатки ", сподели престъпният психолог Тодор Тодоров. Той акцентира, че всички доброволци би трябвало да имат добра съгласуваност и изясни, че едни и също места би трябвало да се ревизират всеки ден.

" При състояние, че към този момент пет дни в недобро време Александър го няма – не съм оптимист за сполучливото намиране на детето живо ", добави Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР