Вече пети час в сградата на Министерския съвет управляващата коалиция

...
Вече пети час в сградата на Министерския съвет управляващата коалиция
Коментари Харесай

Пети час в МС умуват: Жената зад Валери, без вицепремиер или нови избори

Вече пети час в постройката на Министерския съвет ръководещата коалиция умува какво да прави след оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Вариантите са три - постът да заеме неговият шеф на кабинета Марияна Николова, кабинетът да остане с един вицепремиер по-малко или да се върви към предварителни избори.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров напусна съвещанието преди края му. Всичко в " Обединените патриоти " (ОП) е наред, а министър председателят Бойко Борисов ще реши кой да замести водача на НФСБ и съдружен сътрудник на мандатоносителя ГЕРБ във властта като вицепремиер в кабинета, сподели той на излизане.

По информация на OFFNews от часове представителите на " Обединените патриоти " и тези на ГЕРБ са събрани в отдели стаи на Министерския съвет и заседават поотделно. От време на време се събират, с цел да изразят позициите, до които са стигнали.

" Не знам какво е предлагането, питайте премиера и останалите съдружни сътрудници ", сподели Сидеров, с което даде да се разбере, че позицията на дребната коалиция, в която с изключение на Атака влизат Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ продължава да е неразбираема.

На въпрос дали остава в обединението " Обединени патриоти ", Сидеров отговори: " Да, несъмнено, че остава, няма проблем. Няма никакъв проблем, аз не виждам за какво се вълнувате толкоз ".

Лидерът на Атака добави, че е елементарен народен представител и няма какво повече да каже по тематиката.

Ситуацията се заплита още повече от това, че при вероятно завръщане на Валери Симеонов в Народното събрание, Атака ще загуби един народен представител.

До оставката на Валери Симеонов като вицепремиер се стигна след близо 30-дневен митинг с това искане. Демонстрациите започнаха поради изявлението на Симеонов за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца " по адрес на майките на деца с увреждания.

След оставката на Валери Симеонов, Волен Сидеров изиска и оставката на другия вицепремиер от обединението - водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР