Вече осем години десетки семейства от Долни Чифлик посрещат Нова

...
Вече осем години десетки семейства от Долни Чифлик посрещат Нова
Коментари Харесай

Варненско село всяка година посреща Новата година на свещи, причината...

Вече осем години десетки фамилии от Долни Чифлик посрещат Нова година на мрачно. Токът в домовете им стопира всякога, когато семействата имат по-голямо ползване. Причината е, че към локалния трафопост са присъединени повече клиенти, в сравнение с е потенциалът му. Въпреки сигналите до електроразпределителната компания “Енерго про ”, казусът остава неуреден.  По традиция в последния ден на предходната година токът в един от кварталите на Долни Чифлик стопира. Този път от 16:30 съвсем до среднощ.

" На свещи, хапнахме с майка ми и си легнахме и се събудихме от пиратките, това беше нашата Нова година ", описа Димитричка Демирева пред Българска национална телевизия.

" Стана 7-8 години към този момент това е едно и също, което се прави за всяка нова година ", разяснява Юли Комитев.

" Аз имам 3 деца с внуци, е всички се пръснаха. Седяхме, чакахме чакахме и… ", сподели Георги Радев.

Техниците няколко пъти се пробват да пуснат електличеството, само че то незабавно прекъсва, тъй като потреблението е огромна.

" Техниците споделят, че въпросният трафопост е изработен за избран брой семейства, а на него за закачени доста повече ", изясни Ивайло Димитров.
" Затова, че потреблението е огромно, не сме отговорни ние. Ние си плащаме всичките и желаеме за тази услуга, която си плащаме, съответно решение ", гневи се Мехмед Самедов.

Един от пострадалите търси подпомагане от електроразпределителното сдружение.
" Лично аз отидох в Енерго-про и попитах какво би трябвало да създадем, с цел да се в профил казуса, в случай че би трябвало да съберем подписи. И ми дадоха отговор не подписи, а пари би трябвало да съберете, с цел да изградят нов трафопост ", сподели Ивайло Димитров.

Потърпевшите питат за какво от енергодружеството не вършат нищо.
" Защото би трябвало да създадат разноски, а те не вършат разноски, те единствено вземат парите и толкоз. За мен е безочливост от тяхна страна ", съобщи Георги Радев.

В Устава на Енерго-про – мрежи написа, че сдружението е длъжно да поддържа електроразпределителната мрежа и оборудването в сходство с техническите условия и да ги развива съгласно потреблението в даден район. Потърсихме информация по случая от електроразпределителната компания.

Въпреки обещанието от тяхна страна и многократното ни увещание, отговор по този начин и не пристигна. Обясниха ни, че ще получим мнението им, когато съберат цялостната информация за казуса. Дано не се наложи и ние да чакаме 8 години като пострадалите клиенти от Долни Чифлик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР