Вече окончателно е избран най-подходящият терен за изграждане на Национална

...
Вече окончателно е избран най-подходящият терен за изграждане на Национална
Коментари Харесай

Министрите Шишков и Меджидиев с подробности за новия терен за Националната детска болница


Вече дефинитивно е определен най-подходящият терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на всички критерии, сложени за съвременна европейска детска болница. Теренът е към 40 декара в кв. Овча купел. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е извънредно подобаващ, защото климатът е добър, достъпът също – и от метро, и от други връзки. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в на брифинг пред медии дружно с районния министър арх. .

„ Теренът разрешава да се построи и хотел за родители, и рехабилитационен център, да се обособят обособените незабавни структури, реанимационни структури и всички специалности, по отношение на заложените потребности. Искам да благодаря на министър Шишков, защото доста е огромна заслугата му да изберем този терен, тъй като това се оказа най-подходящият от всички “, съобщи още здравният министър.

Министър Шишков добави с повече информация: „.Разбира се, ясно е на всички ни, че е значимо да имаме детска болница. Този терен първо беше предназначен за болничен комплекс, само че в средата на поземления имат имаше и към момента има частен парцел. Имахме диалог с кмета на квартала и притежателите на частният парцел, като предложихме той да отиде в единия завършек на терена, да освободим място и да имаме чиста благосъстоятелност за създаване на болничното заведение. “

Той сподели и фотоси на терена.

„ Предишният вид на детската болница не отговаряше на общия организационен проект. Мисля, че днешният ден е извънредно значим, тъй като е набелязан явен небосвод за пускане на проектирането и по-късно строителството на детската болница. В рамките на месец-два подробният организационен проект ще бъде утвърден “, добави още Шишков.

„ Министерство на здравеопазването ще посетим няколко лечебни заведения в Европа, с цел да се ориентираме и подготвим – желаеме детската болница да бъде на извънредно високо и съвременно равнище “, сподели още Меджидиев.

Той посочи обаче, че за цената на целия план не може да се приказва сега, тъй като първо би трябвало да се разгласи процедура: „ Принципно страната заделя запас, тъй че проблем няма да имаме. “

Шишков показа, че минусът на този терен е бил единствено частният терен в средата на парцела, само че този проблем се реши в границите на месец: „ Този терен е несъмнено по-добър и няма взаимни отстъпки с нищо. “

„ Старата постройка не дава отговор нито на общия, нито на подборния организационен проект. Тя е един построен градеж, в случай че въобще има живот в нея и да е допустимо да се резервира, би трябвало да се направи разбор в противоположната посока като какво може да се употребява постройката функционално “, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР