Вече около месец мобилни екипи в София ваксинират служители на

...
Вече около месец мобилни екипи в София ваксинират служители на
Коментари Харесай

Мобилни екипи ваксинират служители на фирми на място в София

Вече към месец мобилни екипи в София имунизират чиновници на разнообразни компании на работното им място. Напоследък ползата се усилва, регистрират от Столичната община. Сред ваксинираните по време на тези акции са чиновници в градския превоз, както и тези в ЧЕЗ.

Красимир към този момент съвсем 6 години работи в интернационална инженерна компания за планиране и тестване на чипове за разнообразни пазари. Днес получи втората доза от имунизацията си против Ковид, още веднъж на работното му място.

Той подсети, че имунизацията ще ни избави от пандемията. Избрал да се ваксинира, тъй като с изключение на за себе си, мисли и за околните си. Одобрява обстоятелството, че лекарите отишли на място да имунизират него и сътрудниците му.

" Доста по-компактен вид за всички, които работят съгласно мен, тъй че мисля, че това е доста хубава самодейност, която са поели да бъде имунизацията на място във компанията ", съобщи Красимир Кънчев, чиновник във компанията.

" По-добре за работещите вместо да търсят пролуки в работното време или през почивните дни. Ние можем да дойдем на място и когато е по-голяма група от хора, които желаят да се имунизират, това да се случи незабавно ", сподели още Дончо Барбалов, заместник-кмет по " Финанси и опазване на здравето " към Столична община.

Оказва се, концепцията се приема добре и от лекарските екипи.

" Много по-добре в сравнение с да ги разхождаме по съответните поликлиники, или по пунктове или по молове, или по градинки. Много по-добре е на работните места. Поне за мен, тъй като можеш да ги организираш, може да дойдат 50-60 индивида на едно място незабавно, в сравнение с да стоиш някъде на мол или навънка на фургон някъде, в някой парк и да ваксинираш ", добави здравната сестра Цветанка Виденова.

Що се отнася до имунизациите, с които разполага страната ни, обстановката е следната: В момента в България има с 2,5 млн. ваксини против COVID-19. Малко над милион и половина са на Пфайзер. Останалите: 225 хиляди дози на " Модерна ", 513 хиляди дози са на " Астра Зенека " и близо 160 000 дози с производител " Янсен ".



След решение на Министерския съвет България подари на Кралство Бутан 172 500 ваксини на " Астра Зенека ". Преговорите за подаяние или препродажба и с други страни, показали интерес към страната ни, не престават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР