Вече официално сме в месеца на виното и любовта. И

...
Вече официално сме в месеца на виното и любовта. И
Коментари Харесай

Червеното или бялото вино е по-здравословно?

Вече публично сме в месеца на виното и любовта. И ни се коства напълно уместно таман в този момент да отделим малко повече внимание на обичаната на мнозина гроздова напитка.
Прочетете още
Преди да пристигна по този начин жадуваният миг (особено след " сухия януари) да отпием от нея обаче, най-вероятно ни следва безконечната алтернатива в магазина - алено или бяло да изберем.

И тук на помощ идва съветът на здравните експерти, който ще ни е изключително потребен, в случай че се стремим да водим здравословен метод на живот. А това, както мнозина специалисти настояват, въобще не значи да се откажем изцяло от алкохола. Стига въпреки всичко да се придържаме към умерената му консумация, несъмнено.

Това важи с цялостна мощ и за виното. Но както се оказва, единият от двата съществени типа, е по-здравословният вид. И това е бялото вино. И по-точно - сухото бяло вино, за предпочитане създадено в място с студен климат, тъй като тогава в наличието му има по-малко захар, а алкохолният градус е по-нисък.

Диетолозите прибавят също, че е добре да заобикаляме десертните виновност, поради добавените захари в тях.

Като цяло е добре да знаем, че във виното не дава на организма ни хранителни субстанции, само че за сметка на това пък има калории. И алкохолно наличие, естествено. Винаги обаче е по-добре да изберем тип, който е с по-малко захар и " градус ".

Белите сухи виновност нормално имат сред 9% и 11% алкохол (ABV), което значи, че целесъобразното от диетолозите количество се равнява на една общоприета чаша (150 мл) за дамите и надлежно две за мъжете.

Друг съвет на здравните специалисти е да прибавим сода или газирана вода към виното, с цел да го разредим и по този метод да понижим алкохолното наличие, пише New York Post.

По нашите ширини пък, както евентуално добре знаем, е по-популярна практиката виното да се смесва с лимонада. Това обаче, съгласно ценителите на напитката, просто я скапва.

И въпреки всичко, без значение от това по какъв начин решим да пием виното си, в последна сметка едно е най-важното - постоянно да го вършим с мярка.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР