Вече официално можем да обявим смартфона за най-добрия приятел на

...
Вече официално можем да обявим смартфона за най-добрия приятел на
Коментари Харесай

Ще замени ли смартфонът ключа за колата

Вече публично можем да обявим смарт телефона за най-хубавия другар на човек. Освен за връзка със света и с най-близките, той може да ни послужи за заплащания на POS терминал. А наклонността в близкото бъдеще е да можем да вършим още нещо потребно с устройството.

Всички, които имат кола, най-малко един път са имали неприятното чувство, че не знаят тъкмо къде им е ключът. Да не приказваме за дамите, при които намирането му постоянно е обвързвано с дълго и изнервящо ровене в чантата. За да ни предпазят от от сходни неприятни обстановки, Hyundai показаха последната си иновация - Digital Key .

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Schlueter Hyundai (@schlueterhyundai) на Мар 9, 2019 в 8:01 PST

Keyless запалването на автомобила към този момент не е оригиналност и се поддържа от множеството модели по-скъпи коли, създадени в последните няколко години. Но при тази екстра ключът още веднъж би трябвало да е при нас, даже и да не трябва да го вадим от джоба си.

Huydai пък ни предлага да отключим автомобила си, да го запалителен и да създадем разнообразни настройки единствено посредством приложение за смарт телефон, който така и така постоянно е в ръката ни. Важно е да се посочи, че то е особено създадено за марката. Технологията, която се употребява, е Near Field Communication. Тя разрешава на колата и телефона да споделят между тях, когато са в непосредствена непосредственост.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Тонировка авто в СПб ТонЛаб (@tone.lab) на Мар 20, 2019 в 12:32 PDT

След като доближим смарт телефона до дръжката на вратата, отворим я и седнем на шофьорското място, би трябвало да сложим устройството на мястото за безжично зареждане в централната подпора. След това единствено натискаме Start/Stop бутона и моторът се включва. Това може да стане и от разстояние, посредством потребление на Bluetooth.

Приложението може да се употребява от до четирима души за един автомобил, като се резервират и другите желания на всеки, като позициите на огледалата, седалките и кормилото, написа The Sun.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Tellado BMW Genius Sevilla (@bmwgenius_tellado) на Мар 7, 2019 в 12:32 PST

Марки като BMW също оферират Digital Key за някои модели, само че единствено под формата на специфична карта, комуникираща с NFC чип . Същата технология за отключване и ръководство на автомобил посредством приложение за смарт телефон се употребява от фирмите за споделено шофиране на електрически автомобили, каквито има и у нас.

Но когато приказваме за ръководство на персоналното транспортно средство от телефона, към момента съществуват съмнения до каква степен е несъмнено това. Въпреки че, очевидно това е бъдещето и би трябвало да привикваме с него.
 Hyundai, отключването с пръстов отпечатък и следващата иновация
Коя кола ще се отключва с пръстов отпечатък

Близкото бъдеще е още по-близко

Технологични колоси като Samsung и Apple работят по основаването на стандартизирани правила за ръководство на коли посредством мобилни устройства , с цел да създадат и шерването на транспортните средства по-лесно, без значение от тяхната марка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР