Вече обсъдихме въздушните знаци, които живеят с идеи и грижи,

...
Вече обсъдихме въздушните знаци, които живеят с идеи и грижи,
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за земните знаци Телец, Дева, Козирог

Вече обсъдихме въздушните знаци, които живеят с хрумвания и грижи, огнените знаци, които горят със мощ и пристрастеност, и водните знаци, които обичат да се потапят във мечти и мемоари. Остава да разберем кои представители на зодиакалния кръг спадат в категорията " земни " и кое е това, което ги прави толкоз уравновесени и свързани със земята. 

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЗЕМНИТЕ ЗНАЦИ
Земният детайл въодушевява подопечните си знаци с обич към материалните полезности - без значение дали става дума за ясно схващане на задачите, обвързаност към къщата или жадност за разкош. Телец, Дева и Козирог са фокусирани върху действителни неща и събития, като постоянно разчитат на непоклатимост, годност и деловитост. Ключовите прилагателни, които разказват земните знаци са: мраз и сухота, мощ и компактност, неизменност, устойчивост, поредност, надеждност.

Преди Коперник да открие, че „ в края на краищата тя се върти “, учените имаха вяра в геоцентричната конструкция на света, вярвайки, че Земята е центърът на Вселената и притегля други небесни тела, принуждавайки ги да се въртят към себе си. Древната доктрина е в сходство с астрологичното усещане на земния детайл: този детайл постоянно е бил свързван с основата на Вселената, материята, плодородието. В картите Таро подхожда на боята Пентакли или Монети, отразяващи здравето, приходите и просперитета в прогнозите. От позиция на китайската философия у-син стабилната и хармонична земя символизира салдото на ин и ян, а от личностните качества - самообладание, замечтаност, неизменност, усърдие, упоритост, непримиримост, отговорност.

Телец, Дева и Козирог са главните оптимизатори на космоса, предпочитащи да стоят крепко на краката си и да избират пътя на най-малкото противодействие. Когато зародят трудности, те бързо активизират мощ и сила, с цел да ги преодолеят. Създаването на материални полезности им носи същинско задоволство, а резултатите от труда радват душата. Успехът им, обаче, постоянно е съпроводен от здравомислие и даже лакомия.

Представителите на земните зодии проявяват отегчителен характер, податливост към емпатия и тревога. Периодите на напредък и благоденствие за тях постоянно се заменят с рецесии, които постоянно се проточват заради инерцията на земния тригон (както астролозите назовават триединството от знаци на един елемент). Висенето в преходните стадии пречи на Телците и Козирозите да преминат към нов фронт на работа или сантиментална връзка заради оскъдните запаси за акомодация, което, колкото и необичайно да звучи, не е типично за Девите - те имат всичко наред с адаптивността.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЗЕМЕН ЗНАК

ТЕЛЕЦ (20 АПРИЛ - 20 МАЙ)
Телецът е вторият знак на зодиака, закрепен и постоянен, защото попада в средата на сезона. Телецът се характеризира с неизменност, деловитост, усърдие, обич към живота, нюх към изкуството и хубостта на природата, дарба да носи наслада, да основава комфорт в веществен и сетивен проект.
Телецът е най-младият от земните знаци и затова най-упоритият и резистентен на промени. Мрази да се разделя с добитото, пази достиженията си и още е завързан към обичаната си детска играчка. Телецът пази всичко, което счита за скъпо на сърцето си, т.е. като цяло всичко, което има. Отказът за шерване разкрива по детски откровен нарцисизъм, само че и откровена лоялност към частната благосъстоятелност.

Знакът се ръководи от Венера, която подарява Телеца не толкоз с сантиментални пристрастености, колкото със пристрастеност и стремежи, както и с страст, отлична вътрешен глас и тъничък нюх към всичко красиво. Телецът знае по какъв начин и обича да строи уютни гнезда, без значение от разноските. 

Собственическата незрялост се простира освен до материалното благосъстояние, само че и до сътрудниците, в които Телецът е благополучен да се влюби до ступор (и във връзка с секса), да ги удуши в прегръдките си. Да ги задуши и с желанието си за настойничество. За да избегнат неприятни последствия, Телците би трябвало да заобикалят политиката на владеене, оставяйки на сътрудниците малко персонално пространство, свободно от поклонението на Големия телец.

Телците са мощни, самоуверени, търпеливи и рационални, в дейностите за тях няма нищо по-важно от целесъобразността, те са самостоятелни, склонни към мистериозност и насилствено посвещават другите в своите каузи. Можете да разчитате на Телеца – той прави всичко усърдно, съзнателно. Този земен знак е закостенял, не обича придвижването и измененията и е съвсем невероятно да го изхвърлите от набелязания път.

В любовта Телецът е гальовен, буен, лоялен, ужасно ревностен, само че знае по какъв начин да прости. Жаждата за хубост и жаждата за хвалба се демонстрира и в избора на сътрудник: представителите на този знак харесват красиви, мощни, изявени сътрудници, които притеглят вниманието на другите.

Знаменитости, родени под знака на Телец: Марк Зукърбърг, Филип Киркоров, Робърт Патинсън, Адел, Зигмунд Фройд, Джеймс Макавой, Мишел Пфайфър, Одри Хепбърн, Пенелопе Крус, Кейт Бланшет.

ДЕВА (23 АВГУСТ - 22 СЕПТЕМВРИ)
Дева - шестият знак на зодиака, изменчив (завършва сезона). Тези представители на земния детайл се отличават с старание, системност, акуратност, усърдие, нараснала сдържаност към себе си и другите. Понякога са досадни и провокират злост. Променливостта на знака не е синоним на независимост и необятен темперамент - Девите неуморно претеглят напъните и усъвършенстват разноските, оценявайки салдото сред персоналните изгоди и стремежите на другите. Необходимостта да държат пръста си на пулса, постоянно да откриват кой е вложил повече в съответен бизнес или връзка, предизвиква Девите непрекъснато да водят сметка даже когато си коства да запазят мислите за себе си.

Девите не могат да бъдат упреквани в равнодушие, те постоянно са подготвени да оказват помощ освен с скъпи препоръки, само че и с на практика дейности. Все отново имайте поради – поддръжката им е извънредно аскетична. Водени от Меркурий, пратениците на Дева се втурват от място на място, събирайки, организирайки и разпространявайки информация. Те нямат време да съчувстват. Сухият формат на даване на познания, средства и персонално мнение се смята за заветен дълг от Девите, без значение дали ви харесва или не.
Меркурий, шефът на знака, подарява Девите с духовитост и дарба да обръщат всяка обстановка в своя изгода. Те са гневно самостоятелни и твърдо уверени, че могат да създадат всичко сами и по-добре от другите. Може да не е явно за вас, само че те ще положат всички старания, с цел да потвърдят своята справедливост.

Този земен знак се характеризира с обемно възприятие за дълг, отговорност и старание, дарба да работи рационално и ясно. Девите са рационалистични до формализъм, в техния свят всичко би трябвало да е рационално, потребно и по рафтовете. Те обичат да проучват и виждат най-малките елементи. Понякога обаче пропущат значими неща, потапяйки се в подробно изследване на детайлностите.

В любовта на Девите им липсва емоционалност, те обичат с мозъка си, а не със сърцето си, само че са правилни, когато се привържат. Те не се доверяват на интуицията и рядко дават воля на възприятията, предпочитайки всичко още веднъж да ревизират. За Девата основата на една връзка е благонадежден сътрудник, който ще може да им обезпечи финансова непоклатимост.

Известни Деви: Майкъл Джексън, Том Харди, Киану Рийвс, Фреди Меркюри, Бионсе, Земфира, принц Хари, Камерън Диас, Хю Грант, Пинк, Колин Фърт, Александър Скарсгард, Бил Мъри.

 

КОЗИРОГ (22 ДЕКЕМ - 19 ЯНУАРИ)
Козирогът е десетият знак на зодиака, най-новият и умен от земните знаци, съществен или преносим (стои при започване на сезона). Представителите му се характеризират с непримиримост в постигането на задачите, поредност и устойчивост. Козирогът е най-практичният и упорит знак на хороскопа, тъй като постоянно е воден от възприятието за необходимост. Ако Козирогът е обрисувал план, е належащо да започнете осъществяването му още в този момент, тъй като втори късмет и последващи животи не са обезпечени на никого.

Всички жители на зодиакалния кръг, в това число Телец и Дева, са способни да се изгубят във мечти, параноя и очаквания… И единствено Козирогът остава правилен на действителността, фокусирайки се надълбоко върху нещата тук и в този момент. От персоналните запаси за Козирозите са значими уменията и гениите, които могат да употребяват, без да се разсейват с фантазии. Козирогът е упорит и здравомислещ, а също е службогонец, догматик и прочувствено въздържан.

Този знак се ръководи от Сатурн, планетата на структурата и дисциплината, астрологично олицетворение на бога на времето, който всекидневно изпраща вести до Козирозите за преходността на битието. Козирозите се стремят към съответни достижения, издръжливи и упорити са, реализират всичко с труда и волята си. Те са отлични стратези, пресмятат сюжетите за развиване на събитията и се застраховат при положение на неуспех.

Типичният Козирог постоянно е ужасно ангажиран, претрупан с работа, която извършва пламенно и ползотворно. „ Виждам задачата, не виждам спънки “ е мотото на този знак на земния детайл. В името на предаността към идеята, Козирогът подценява междуличностните връзки и фамилните полезности, от време на време съществено рискувайки да остане самичък.

Козирозите разчитат единствено на себе си, подготвени са постоянно за най-лошото, съсредоточени са, даже сурови. Техният светоглед не може да се назова прекомерно оптимистичен, обичат да плачат, да изпадат в потиснатост, което обаче не им пречи да вървят настойчиво напред и да реализират триумф. Козирозите са консервативни, заобикалят нововъведенията, почитат традициите, зачитат йерархията и чакат същото от другите.

В персоналния живот – Козирозите са предопределени да преминат през доста тествания, срещайки се с отчаяние и/или несподелена обич. Влизайки във връзка, те желаят (наистина по навик) събитията да се развиват тъкмо както те самите са ги възнамерявали.

Известни Козирози: Ирина Шейк, Андрей Малахов, Джим Кери, Рената Литвинова, Олга Бузова, Константин Хабенски, Джаред Лето, Кейт Мидълтън, Елвис Пресли, Брадли Купър, Орландо Блум, Джуд Лоу, Грета Тунберг.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР