Вече нямаме търпение за бъдещето, в което придвижването със самолет

...
Вече нямаме търпение за бъдещето, в което придвижването със самолет
Коментари Харесай

Изненадите в най-бързия пътнически самолет на бъдещето

Вече нямаме самообладание за бъдещето, в което напредването със аероплан ще е още по-бързо, тъй като летателните машини ще са свръхзвукови и реактивни . Очаква се още в границите на идната година компанията Boom Supersonic да извърши първия тестови полет с най-бързия пътнически аероплан на света.

Компанията, основана в Колорадо, от години проектира модела Overture, който се чака да лети със скорост, повече от двойно по-бърза от тази на звука . Така дистанцията сред Лондон и Ню Йорк ще се изминава за три часа и половина - двойно по-малко, в сравнение с в този момент.

За да оправдае високите упования и високата летва, която сама си сложи, компанията-производител ще разчита на един от дълго време потвърдил се състезател за изработката на мотора на реактивния аероплан.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Fly With Pt (@flywithpt) на Май 29, 2020 в 4:56 PDT

Той ще бъде съединен от Rolls-Royce, които пък преди повече от година показаха проектите си за най-бързия електрически аероплан, създаван в миналото. Партньорството сред двете компании ще коства 100 милиона $, като всички се надяват най-после да получат стремежи резултат, предава Daily Mail.

Boom Supersonic залагат като своя съществена идея концепцията за резистентност и грижа за околната среда . Както знаем, полетите със аероплан са един от главните замърсители на атмосферата поради отделянето на изгорели газове от горивото. Затова ни е повече от забавно да разберем по какъв начин аероплан, двойно по-бързо от скоростта на звука, може да бъде и екологичен (когато не е на ток).

Самолетът на американската компания ще е първият свръхзвуков аероплан след Конкорд, който ще влезе в всеобща приложимост. Предшественикът му хвърча общо 27 години, преди да бъде публично пенсиониран през 2003 година Наследникът му обаче се чака да бъде най-малко 30 пъти по-тих , въпреки и с три големи мотора.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ashwini M official (@ashwinimadhekar89) на Яну 5, 2019 в 4:59 PST

Overture е планиран с оптимален пътнически потенциал от 75 души , а в случай че всички проби минат без непредвидени изненади, се чака да реализира първия си действителен пътнически полет през 2030 година Самолетът ще извършва задокеански полети, които в този момент лишават най-вече време на всички искащи да стигнат от точка А до точка Б.

Идеята на компанията е и бързите полети да станат относително налични за по-широк кръг от искащи. Очаква се цените на билетите да бъдат почти що се касае за бизнес класа в елементарните самолетни компании. Полетът от Лондон до Ню Йорк да вземем за пример ще коства към 2600 $.
 Rolls-Royce, най-бързият електрически аероплан и какво да чакаме от марката
Rolls-Royce основава най-бързия електрически аероплан

Какви изненади да чакаме

Два превозвача към този момент са показали интерес към бъдещия най-бърз пътнически аероплан и са поръчали общо 30 бройки от него - Virgin Group и Japan Airlines.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР