Вече нямаме никакво съмнение, че електрическите автомобили са бъдещето. Докато

...
Вече нямаме никакво съмнение, че електрическите автомобили са бъдещето. Докато
Коментари Харесай

Mercedes EQS - първата електрическа S-класа

Вече нямаме никакво подозрение, че електрическите коли са бъдещето. Докато в началото тези коли бяха дребни, не изключително практични и на много висока цена, то в този момент пазарът им последователно се уголемява, като стартира да покрива и по-луксозния сегмент.

Няма по какъв начин да не дадем най-точния образец с Tesla Model S и Model X, които сътвориха същинска гражданска война измежду електрическите коли.

Днес от ден на ден марки обаче влагат старания и средства, с цел да се откроят с модели, чиито главен плюс е моторът на ток. Но с изключение на него те оферират и нещо друго - комфорта на лимузина от най-голям клас.

Сега до Porsche Taycan, BMW iX3, Aston Martin Rapide E и Jaguar XJ се подрежда и първата електрическа S-класа Mercedes-Benz EQS. Тя е върховият и към този момент единствено концептуален модел от серията EQ, показан тази седмица на автосалона във Франкфурт.

На най-луксозния си електрически автомобил Mercedes разпорежда огромни очаквания за идващите 20 години - интервалът, в които компанията желае да понижи фрапантно нездравословните излъчвания, изхвърляни в атмосферата от колите й.

Този резултат никога няма да е за сметка на лукса и удобството, на които почитателите на Mercedes са привикнали. Мощността също няма да пострада, даже в противен случай.

Под капака на електрическата S-класа се крият 470 коня, които са отмерено разпределени сред двете оси. С високия въртящ миг и мощните акумулатори автомобилът демонстрира резултат от 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч на първичните проби.

И като заговорихме за батериите, от Mercedes ни дават обещание да изминем цели 700 км единствено с едно зареждане. Само 20 минути пък ще са нужни, с цел да се повиши зарядът на 80%.

Купето на EQS е построено от стомана, алуминий и въглеродни влакна, което не го отличава от това на останалите коли на марката. Но дизайнът и интериорът бързо ни придвижват в едно много по-технологично бъдеще.

Навсякъде има екрани и светлини, а седалките са като в галактически транспортен съд. Така най-просто можем да опишем новаторския дизайн вътре в купето на новата S-класа, написа Top Gear.

Важни разяснения са, че е употребена единствено изкуствена кожа, а по таблото има детайли, които са от рециклирани пластмасови боклуци от морета и океани.

24-инчовите джанти и златистите акценти по броните и праговете допълват екстериора на това четириврато купе, след което сигурно няма по какъв начин да не се обърнем, в случай че го забележим на пътя.

Традиционната ризница на S-класите, която ставаше все по-голяма при последните модели, в този момент е сменена от 940 светодиода, които дават сигнали на останалите участници в придвижванията.

Светлините не са пестени и в задната част на автомобила, който шеговито можем да кажеш, че свети като коледна елха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР