Вече няма работещи устройства за тестване на драйвераИзглежда флопи дискетите

...
Вече няма работещи устройства за тестване на драйвераИзглежда флопи дискетите
Коментари Харесай

Доброто старо флопи изоставено и от Linux

Вече няма работещи устройства за тестване на драйвера

Изглежда флопи дискетите не са нужни повече на никого (снимка: CCO Public Domain)

Технологи ите остаряват окончателно . Първо използвахме перфокарти за въвеждане на данни, по-късно дискети, по-късно оптични дискове и най-после USB флашки . Ето че още една от тези технологии влиза в историята.

Windows 10 изначално не поддържаше работа с флопи-дискови устройства, а в този момент и в ядрото Linux 5.3 флопи драйверът е маркиран като стар. Изглежда флопитата не са нужни повече на никого.

Причината за това е елементарна – разработчиците не са намерили работещо съоръжение за тестване на драйвера, оповестяват профилирани Linux запаси. Съществуващите флопи дискови устройства пък от дълго време употребяват USB интерфейс.
още по тематиката
Проблемът не е единствено в устройствата, а и в самите медии. Показателно е, че Sony приключи производството на 3,5-инчови магнитни носители преди към 10 години.

От началото на века съвсем не са правени обилни промени във флопи драйвера, като се изключи дребни акомодации за новите ядра на Linux. Въпреки това драйверът към момента не е отстранен за обезпечаване на противоположна съгласуемост.

Макар че е мъчно да се откри компютър, който изисква дискета, системите за виртуализация към момента би трябвало да емулират дисково устройство, с цел да започват остарял, само че въпреки всичко сериозен програмен продукт.

Да се отървем от старите стратегии и съоръжение не постоянно е елементарно и просто. Само преди няколко години се появиха изявления, че нуклеарният боеприпас на Съединени американски щати се управлява от компютър с 8-инчови дискети. А в актуалните IBM System z мейнфрейми към момента има емулатор на перфокарта за работа със програмен продукт от преди половин век.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР