Вече няма да се изисква инвестиционен проект при монтаж на

...
Вече няма да се изисква инвестиционен проект при монтаж на
Коментари Харесай

Промени! Фотоволтаици на покривите на жилища ще се слагат без инвестиционен проект

Вече няма да се изисква капиталов план при монтаж на фотоволтаични системи с до 20 киловата мощ на покривите на здания. Това плануват промени Закона за устройство на територията, признати на второ четене от Народното събрание.
Прочетете още
Идеята е да се улеснят семействата при слагането на слънчеви панели на покривите на жилищата при омекотен режим. Те ще бъдат присъединявани бързо към електропреносните мрежи.

От Българска социалистическа партия предложиха мощността на покривните централи да се вдигне на 29 киловата. Решението не беше признато. Аргументът против него, изказан от ръководителя на енергийната комисия Делян Добрев, е, че по този начин има заплаха от свръхпроизводство и връщане на ток към енергийната система, който семействата не съумеят да потребят. Така щял да се наруши енергийният баланс на страната.

От " Продължаваме промяната " предложиха мощността на покривната централа да е 20 киловата или 3 пъти присъединената мощ, само че не повече от 50 киловата на домакинство, което получи поддръжката на залата.

Мотивите са, че с развиване на технологиите семействата ще имат по-голяма консумация.

Бе признато и предлагането на " Български напредък " монтажът на покривни централи на еднофамилни и вилни здания да става единствено посредством осведомителен режим към основния проектант на съответната община и към електроразпределителното сдружение, откакто инсталацията стартира да действа и е присъединена към електропреносната система.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР