Вече няколко са проблемите, които засегнаха информационната система за ваксинация. 

...
Вече няколко са проблемите, които засегнаха информационната система за ваксинация. 
Коментари Харесай

След неколкократните грешки: Е-системата за ваксинация спира работата със SMS-и

Вече няколко са проблемите, които засегнаха осведомителната система за ваксина ция. 

„ Ще се създаде логаритъм за възстановяване на логистиката – график, позвъняване или друга форма на връзка, с цел да няма опашки за ваксини и до края на деня ще дадем информация на общопрактикуващите лекари “, съобщи здравният министът Костадин Ангелов.

Друг значителен проблем със системата е грешката, поради която пациенти са били викани със СМС до ваксина ционни центрове, с цел да получат доза. Оказвало се обаче, че тези центрове са затворени и не правят имунизации. 

„ Причините са следните – наличните имунизациите са АстраЗенека, незадоволително е количество на имунизациите на „ Файзер “. Така, когато няма ваксини, хората получават невалидни СМС-и. Моите извинения към всички, които са изпитали този дискомфорт и гняв към системата. Тя беше направена, с цел да работи в естествена среда. А в момента не се намираме в естествена среда и тя работи срещу нас. Спирането на ваксини и бавене на доставки объркаха системата. Тя ще продължи да работи до изчерпването на ваксини “, съобщи министър Ангелов.

Министът разясни, че в случай че ползата към АстраЗенека продължи да понижава, имунизациите ще бъдат изтеглени, а според клаузите в договорите, които са подписани, ще се реши по какъв начин да се действа. Само ваксина та на АстраЗенека ще бъде налична до излизането на общо решение за бъдещето на ваксина та.

„ От месец май системата няма да се работи посредством СМС-и. Вариантите оттук нататък са следните - хората, които желаят да получат друга ваксина от АстраЗенека, би трябвало да изчакат до май, когато ще има нови доставки. Лицата ще бъдат известени с уведомление за наличните иРНК ваксини, с цел да не се разкарват на вятъра на центровете “, съобщи Жени Начева - заместник-министър на опазването на здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР