Вече няколко пъти Илон Мъск заяви, че световната икономика навлиза

...
Коментари Харесай

Кога ще започне да се възстановява икономиката? Прогнозата на Илон Мъск


Вече няколко пъти Илон Мъск съобщи, че международната стопанска система навлиза в криза
(снимка: Tesla / Twitter)

Световната стопанска система се е запътила към криза, единомислещи са множеството анализатори. Но процесът на възобновяване ще стартира скоро, съгласно прогноза на Илон Мъск, който в последно време приказва най-много от позицията си на нов притежател и началник на Twitter.

С началото на 2024 година Мъск свързва най-малко едно от личните си решения – да не продава преди тази дата нови дялове в компанията си за електрически автомобили Tesla. Мъск към този момент генерира известна сума пари от сходни транзакции и счита, че до 2024 година те ще бъдат задоволителни, с цел да поддържат бизнеса на новата му облага Twitter.

Любопитната прогноза на мениджъра е, че в случай че рецесията в международната стопанска система се случи в цялостен мащаб, тя ще завърши до второто тримесечие на 2024 година „ Предполагам, че бурните времена ще продължат година, година и половина, а зората ще пристигна към второто тримесечие на 2024 година Бумовете не траят постоянно, както и рецесиите ”, сподели Мъск в подкаст, представен от Блумбърг.
още по темата
Той още веднъж предизвести вложителите да не дават заеми против скъпи бумаги на падащ пазар. Известно е, че самият той по сходни аргументи е отказал да рефинансира отговорностите на Twitter за 13 милиарда $, зародили след договорката за закупуване на компанията в края на октомври.

Част от заема за Twitter не беше гарантиран с нищо и възложен при висока рента. Процентът на лихвата можеше да се понижи, в случай че бяха заложени акции на Tesla, само че те поевтиняха с 69% от началото на годината, което прави регистрирането им като поръчителство много рискована интервенция.

Вместо това, през декември Мъск продаде акции на Tesla на стойност 3,6 милиарда $, макар че даде обещание да се въздържа от сходни покупко-продажби до 2024 година И по-рано Мъск приказва идна криза в международната стопанска система, а в края на предходната седмица съобщи, че настоящето закъснение на стопанската система ще бъде сходно по мащаб на рецесията от 2009 година

Статутът на един от двамата най-богати хора в света не прави автоматизирано Илон Мъск престиж във връзка с икономическия разбор. Така да вземем за пример, неотдавна той твърдеше изцяло съществено, че спадът в цената на акциите на Tesla е породен от манипулиране на лихвите по рефинансиране от страна на американските управляващи, а не от разочарованието на вложителите, че той не отделя задоволително време за ръководство на бизнеса на компанията след закупуването на Twitter.

Подобно „ късогледство ” на шефа на Tesla и на още няколко компании, които са в авангарда на софтуерния прогрес, е подложено на критика неведнъж от специалисти в промишлеността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР