Вече няколко месеца Рик Питино трупа опит в непозната на

...
Вече няколко месеца Рик Питино трупа опит в непозната на
Коментари Харесай

Рик Питино: Евролигата е колежански баскетбол за 30-годишни

Вече няколко месеца Рик Питино натрупа опит в непозната на американските баскетболни почитатели територия, откакто одобри да застане на треньорския пост на гръцкия исполин Панатинайкос (Атина). 66-годишният ментор, който има зад тила си години опит както в НБА, по този начин и при колежаните, направи забавно съпоставяне в изявление за The Wall Street Journal. Бившият треньор на Ню Йорк Никс и Бостън Селтикс, който е работил и за огромните врагове при колежаните - Кентъки и Луивил, съобщи, че на процедура Евролигата е доста сходна на университетското състезание на Съединени американски щати.

“Евролигата е колежански баскетбол, в който обаче играят 30-годишни зрели мъже, които обаче и получават заплати”, споделя Питино и прибавя, че в Европа множеството мачове са на живот и гибел и прибавя, че едно от най-впечатляващите неща, с които се е сблъскал в Гърция, безспорно е поддръжката на почитателите.

“Тези хора жертват извънредно доста, с цел да могат да гледат мачовете на тима си. Не е като Джак Никълсън на първите редове на “Стейпълс Сентър” за мачовете на Лейкърс”, споделя още Питино. В изявлението той споделя също, че Крис Уолъс, който е общоприет управител на Мемфис Гризлис, го е предизвестил, че с цел да си показа какъв брой отдадени са почитателите на ПАО, би трябвало да си показа привърженицит на Кентъки и по-късно да умножи всичко по 10.

Питино и Панатинайкос имат тежка задача в плейофите на Евролигата, където ги чака конфликт с сегашния европейски клубен отличник - Реал (Мадрид).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР