Вече няколко дни и нощи няма следа от 12-годишния Александър

...
Вече няколко дни и нощи няма следа от 12-годишния Александър
Коментари Харесай

Родна мистерия: Загадъчните случаи на българчета, изгубени и след дни намерени

Вече няколко дни и нощи няма диря от 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Хиляди служители на реда, спасители, доброволци го търсят безуспешно от петък вечерта. Случаят с неочакваното изгубване на Сашко опресни спомените за други два такива странни случая на изгубване на деца, изпуснати за минути от погледа.

На 23 септември 2020 година Мехмед Юркин, който бе на 2 години и 7 месеца, изчезна за минути от двора на къщата си в Якоруда. Играел си до каруцата с пясък, а баба му влезнала за малко вкъщи. След това от детето нямало диря, напомня.

Над 100 служители на реда, пожарникари, планински спасители и доброволци с 3 кучета го издирваха близо 24 часа - претърсиха всички къщи, икономически и изоставени постройки, дори и в близките села, адреси във Велинград, където фамилията има родственици, както и покрайнините на Якоруда. Откри го инцидентно горският Муртаза Клечов 24 часа по-късно край горски път в региона на близкото село Бунцево. От къщата на Мехмед в Якоруда по планинска пътека дистанцията до мястото, където е открит край село Бунцево, е към 2 км. Тогава дядо му и татко му показаха подозрение, че детето е отвлечено, само че нямаха концепция кой и за какво може да го е направил. Остана мистерия по какъв начин босото дете е извървяло километри босо в гората и бе намерено в положително здравословно положение.

Загадъчният случай с Мехмед Юркин, необичайно подсещаше пък на този с изгубването на 4-годишния Абди от село Бунцево в края на юли 2001 година Тогава фамилията на Абди бе отишло на поляна в планината да събира сено. Оставили момченцето да спи в колата и се отдалечили на 50-60 метра в другия завършек на поляната. Малко по-късно открили, че детето не е в колата. Започна всеобщо претършуване на региона, траяло седмица и с присъединяване на стотици служители на реда, горски, ловджии, доброволци. На 8-ия ден Абди инцидентно бе открит от дами, тръгнали за гъби. Момченцето бе в положително здравословно положение, което изуми всички. Тогава също се заприказва, че Абди е бил похитен, за него са полагани грижи и е бил оставен до пътека, с цел да бъде открит. Полицията обаче завърши случая със мнението, че детето е избягало единствено и няма закононарушение. Малко по-късно фамилията на Абди напусна Бунцево и се реалокира да живее в Пловдив. Тогава всички бяха безапелационни, че Абди няма по какъв начин да оцелее самичък в Рила без храна и вода при температури, които нощем падат до 1-2 градуса. Съмненията бяха, че е похитен, само че полицията отхвърли, а Абди бе именуван Малкия Маугли.

Сега очакванията са Сашко от Перник да бъде открит жив и здрав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР