Вече няколко дни бившият евродепутат Николай Бареков атакува с необосновани

...
Вече няколко дни бившият евродепутат Николай Бареков атакува с необосновани
Коментари Харесай

„Евроком” ще потърси в съда правата си срещу нападките на Николай Бареков

Вече няколко дни някогашният евродепутат Николай Бареков нападна с голословни обвинявания единствената самостоятелна и опозиционна телевизия у нас „ Евроком”, която дава естрада и подкрепя свободното слово и плурализма на мненията.

Ето и позицията на самата телевизия.

Изявление от името на притежателите и управлението на телевизия „ Евроком”

„ Евроком “ е от първите частни малките екрани с народен обсег в България. В своята повече от 20-годишна история постоянно сме работили транспарантно и законно, управлявали сме се от положителните професионални практики и етични стандарти в журналистическата специалност, както и от отговорността към феновете ни. В малкия екран работят експерти и водещи български публицисти, носители на награди и оценки за своята активност.

По мотив огласената в медиите информация за импортиран в прокуратурата сигнал от някогашния евродепутат Николай Бареков против телевизия „ Евроком “, в който ни упреква в хипотетични финансови и данъчни закононарушения, желаеме да заявим, че финансирането ни е транспарантно и законно, каквото е било постоянно, през всичките години до момента. Телевизията отразява обективно процесите и дава гласност и изява на всички гледни точки и независимост за разнообразни отзиви, без значение от политическите им възгледи, с цел да бъдем потребни на обществото и на феновете ни. Заявяваме, че заставаме абсолютно зад публицистите и продуцентите, които основават наличието на нашата стратегия.

Телевизия „ Евроком “ ще потърси правата си по законовия правосъден ред за всички погрешни изказвания и клюки, които уронват престижа на медията.

Благодарим на гражданското общество, чиито ползи пазиме, за поддръжката, която ни засвидетелства. Благодарим и на сътрудниците от другите медии, които застанаха на наша страна и също ни поддържат.

„ Евроком “ ще продължи да извършва своята активност транспарантно и професионално без да се поддава на въздействия, както и до в този момент, водена от убеждението, че България и нейните жители заслужават по-предно от 111-то място по независимост на словото, а това зависи и от нас, медиите!

Вестник „ Банкеръ” още преди два дни взе отношение по тематиката. Ето и нашият коментар:

Директивата: От „ Евроком “ – „ Барекком “

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР