Вече няколко часа продължава протеста за оставката на правителството, който

...
Вече няколко часа продължава протеста за оставката на правителството, който
Коментари Харесай

Увеличиха полицията, но ограничиха периметъра на протеста

Вече няколко часа продължава митинга за оставката на държавното управление, който събра хиляди жители под прозорците на властта. Увеличихиа защитата пред постройката на изпълнителната власт, само че за сметка на това ограничиха периметъра.
Демонстрацията стартира пред президентството, откакто прокуратурата влезе в институцията. Присъстващите бързо се усилиха, а митингът се трансферира пред Министерския съвет. Протестът се трансферира и пред постройката на Съдебната палата, където се допуска, че сега се намира основния прокурор Иван Гешев.

Демонстрацията е с искане за оставка. Президентът застана пред жителите и съобщи: Мутри - вън! Такъв апел се чу и от Христо Иванов - някогашен министър на правораздаването, който преди два дни се опита да посети парк " Росенец " по вода, само че бе посрещнат от гардове на НСО, които го изгониха. Стигна се и до известна приложимост на физическа мощ. Първоначално лицата да са част от службата, само че през вчерашния ден президентът Радев съобщи, че началникът на НСО е признал, че става дума за нейни чиновници. Смята се, че точно това е и мотив за прокурорската акция в Президентството.

Гражданското напрежение не стихва. Протестът под прозорците на Министерския съвет наложи мобилизацията на полиция. Образуван е дълъг кордон от униформени.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР