Вече не се интересувам от този въпрос (бел. от ред.

...
Вече не се интересувам от този въпрос (бел. от ред.
Коментари Харесай

Тодор Тагарев не се притеснява от ротацията, фокусиран е върху задачите в отбраната

Вече не се интересувам от този въпрос ( бел. от ред. - за ротацията). Имам извънредно съществени задания за дотъкмяване. Това разяснява министърът на защитата Тодор Тагарев в коридорите на Народното събрание във връзка идната ротация и визитата си в Съединени американски щати, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Ние организираме стратегически обзор, имаме това посещаване в Съединени американски щати, срещи на министрите в Европейския съюз, срещи на министрите на НАТО и няколко други интернационалните пътувания. Ротацията ще забележим какво ще стане. Нека други дадат оценката ", съобщи Тагарев.

Той даде изясненост и за това какви диалози са провеждани сред българската и американската страна. 

" Това, което дискутирахме, за многонационалната бойна група, която е основана на нашата територия - в каква степен сме подготвени да осигурим съдружниците, които към този момент се намират на нашата територия и да осигурим разгръщането на спомагателни сили тогава, когато се наложи ", изясни министърът. 

" Това за тях е значимо, за тях съставлява интерес, тъй като има и техни войски тук, за нас съставлява интерес, защото Съединени американски щати като един много авторитетен съдружник, може да ни помогне да получим обезпечено финансиране по съюзни фондове за създаване на такива структури ", добави той.

Той сподели още, че са разисквани опциите за ускорено създаване на районния хъб за поддръжка и ремонт на машините “Страйкър ". По думите му и държавното управление ни, и General Dynamics са подготвени да започват плана.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР