Вече не само информираност е необходима на децата и младежите

...
Вече не само информираност е необходима на децата и младежите
Коментари Харесай

Дизайнерски дроги водят до 30% ръст на психозите сред младите у нас

Вече освен осведоменост е нужна на децата и младежите в битката против наркотичните зависимости, би трябвало да се трансформира техният светоглед “. Това сподели в изявление за БГНЕС доктор Цветелина Петкова, шеф на Столичния превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите. Днес се отбелязва Световния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на опиати.

„ Мотото на Международния ден е „ Информирай се! “, - единствено информираността може да държи надалеч от дрогата “, добави Директорът на Центъра.

От няколко години насам все по-млади хора протягат ръка към дрогата, сочи статистиката на Центъра. „ Притеснителното е, че с навлизането на дизайнерските дроги, които са всеобщи от към 10-ина години насам, стартират и доста съществени болести. Бързо се трансформира личността на употребяващия, бързо се стига до клиника, има доста психози – растеж от 30% от психозите измежду младите е в следствие точно на дизайнерските дроги, както и от марихуаната “.
доктор Цветелина Петкова.
Специалистите регистрират и голям растеж при използването на алкохол измежду младите – децата са доста любопитни, инициативни в днешно време, непрестанно търсят нещо ново, нещо друго, по тази причина когато биват запитани за какво използват дроги, дават отговор: „ Исках да опитам “. Така пристрастяванията измежду младите се дължат на любознанието, и несъмнено, да не би да излязат от групата, от стадото, добавя доктор Петкова./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР