Вече не съм в кухнята и реалната съдебна власт и

...
Вече не съм в кухнята и реалната съдебна власт и
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Основният проблем не е в стратегията за детето, а в това, че няма деца

Вече не съм в кухнята и действителната правосъдна власт и не мога да разясня дали са почнали совалките за избор на нов основен прокурор. В момента съм външен специалист в една група към министерството на правораздаването и оказвам помощ за правенето на два законопроекта за децата.

Това сподели пред камерата на БТВ някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков, който разяснява тематиките за избор на нов основен прокурор и тактиката за детето. "Като цяло изборът на основен прокурор и висшите съдилища в България постоянно е бил спорен. Аз не мога да схвана защо са си говорили примерно президент и министър на правораздаването по тематиката. За мен консултациите би трябвало да се реализират с членовете на Висш съдебен съвет. Президент и министър нямат права да избират основен прокурор. Единият назначава основният прокурор, а другият може да направи единствено предложение ", сподели още Ненков.

"Общественото мнение се манипулира с тематиката за тактиката за детето. Няма нищо правилно в обществените изказвания, че страната ще лишава деца. Законопроектите, по които работя, слагат детето преди всичко. Същата операция се случи и с Истанбулската спогодба. Обясняваше се, че ще би трябвало да легализираме еднополовите бракове, а в една католическа Полша и Италия утвърдиха Истанбулската спогодба и никой там не е легализирал гей браковете. Големият проблем не е в тактиката за детето, а в това, че няма деца ",
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР