Вече не ми е забавно, хората, които учредиха „Да, България”,

...
Вече не ми е забавно, хората, които учредиха „Да, България”,
Коментари Харесай

Петър Москов: Да, България е левица

Вече не ми е занимателно, хората, които учредиха „ Да, България”, бяха в основата на разбиването на едно бивше дясноцентристко болшинство "Реформаторски блок "-ГЕРБ, с цел да може на негово място да се яви една нова съвременна по европейските разбирания левица. По този метод някогашният здравен министър Петър Москов разяснява пред bTV апела на "Да, България " за политическо обединяване, което да се бори за предварителни избори.

Москов влезе в предното държавно управление като зам.-председател на ДСБ, само че при разпада на Реформаторския блок поради неспазени от ГЕРБ задължения избра да бъде измежду тези от дясното обединяване, които останаха на власт.

В предишния мандат на Народното събрание хората останаха с усещането, че разликите сред ГЕРБ и Република България опират до това дали 4 или 5 прокурори да се избират за Висш съдебен съвет (което в действителност е решаващо за метода, по който действа кадровият орган на правосъдната власт и стана причина част от реформаторите да минат в съпротива – б.р.). Всъщност главните разлики бяха в другата визия за класификация в страната – че страната би трябвало да се върне институционално, регулаторно, финансово в опазването на здравето, образованието и сигурността”, уточни Москов.

В същото време той разяснява, че ГЕРБ „ олевяват” и би трябвало да има обединена десница с консервативна стратегия. За задачата обаче трябвало време: „ Десницата би трябвало да се преконфигурира и това не става с лепене на части от остарелия РБ”.

„ Няма неприятно в това, че "Да, България " се нарежда като съвременна демократична лявоцентристка опция, каквато Българска социалистическа партия не е, само че това не е реформаторската десница, от която България има нужда”, уточни Москов.

Според него предварителен избор в този момент или би възпроизвел настоящия състав на Народното събрание, или би върнал Българска социалистическа партия на власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР