Вече не е актуално да се мисли за преход към

...
Вече не е актуално да се мисли за преход към
Коментари Харесай

Многооблачна среда = бързи иновации в бизнеса

Вече не е настоящо да се мисли за преход към облака – би трябвало да се мисли за преход към многооблачна среда, в която приложенията се местят от един облак в различен бързо и елементарно

Синергията на IBM и RedHat е във фокуса на конференцията „ IBS IT Compass 2019 ” в столичния хотел Хилтън
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Хибридната, многооблачна среда е методът, който разрешава на бизнеса да впрегне технологиите в своя изгода. По метод, който му разрешава бързо да се трансформира, да е еластичен и адаптивен, съответен на възходящите искания на потребителите, както и да основава нововъведения, които са негово конкурентно преимущество.

Затова през днешния ден към този момент не е настоящо да се мисли за преход към облака – би трябвало да се мисли за преход към многооблачна среда, в която приложенията се местят от един облак в различен бързо и елементарно, с периодичност, която дава отговор на динамично изменящите се потребности на бизнеса.

Как става това? Двe от най-големите компании-създатели на облачни системи и платформи, IBM и RedHat, показаха през днешния ден концепцията за хибридния облак на конференцията „ IBS IT Compass 2019 ” в столичния хотел Хилтън.

„ Хибридният облак е една сложна архитектура, която разрешава на бизнеса да иновира бързо, да е еластичен и съответен на упованията на клиентите си ”, съобщи Игор Правица, IBM
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

„ Технологиите през днешния ден дефинират метода, по който живеем, и метода, по който работим. Всички трансформации, които се случват в бизнеса, са подбудени от нас, потребителите ”, показа Игор Правица – Country Leader, IBM. „ Ние сме тези, които изискват от бизнеса да е еластичен и бърз, желаеме услугите да ни се дават незабавно. Бизнесите са принудени да бързат, да работят гъвкаво, да вършат всичко скоростно и съответно ”.

Това значи, че всеки бизнес търси метод да прави нововъведения бързо. Ако до през вчерашния ден потребителите са били задължени да чакат, да речем за нов абонамент, няколко дни или седмица, през днешния ден те желаят промяната да става до ден-два, а на следващия ден вероятно ще упорстват да се случва незабавно. Това задължава доставчикът да сътвори нови способи на работа, нови процедури, нови приложения – и то бързо. В противоположен случай е жертван да отпадне от пазара.

„ Една от технологиите, които разрешават сходна експедитивност и еластичност, е облакът. Заедно с интернет на нещата, изкуствения разсъдък и високопроизводителните калкулации той прави допустимо бизнесът да основава своите нововъведения бързо ”, уточни Правица.

Конференцията „ IBS IT Compass 2019 ” притегли корпоративна публика в столичния хотел Хилтън
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Само към 20% от софтуерните системи, които бизнесите употребяват сега, са ситуирани върху облачни платформи, сподели бърза анкета измежду гостите на „ IBS IT Compass 2019 ”. Подобна е и световната статистика. Много от организациите избират да изградят своя лична, вътрешна облачна инфраструктура заради разнообразни съображения, а доста от тях се боят, че в случай че мигрират към даден обществен облак, ще се окажат „ заключени ” в него и няма да могат елементарно и бързо да мигрират към различен обществен облак при положение на потребност.

„ Затова през днешния ден приказваме за хибриден облак – една сложна архитектура, която разрешава на бизнеса да иновира бързо, да е еластичен и съответен на упованията на клиентите си ”, изясни Правица.

В тази конюнктура отвореността е от сериозно значение, акцентира Витолд Джуковски – Channel GM за Централна и Източна Европа в RedHat. „ Отвореността ни дава независимост на избора, дава ни опция да избираме и решаваме кои натоварвания да сложим в кои облаци – и да управляваме всичко гъвкаво и съответно ”.

Предимството на RedHat в това отношение е фактът, че разработваните решения „ извират ” от общността на потребителите, които са задоволително многочислени и по целия свят. „ Нашата просвета е неповторима – 15 милиона души от целия свят работят по един или различен метод при нас ”, продължи Джуковски.

Предимството на RedHat е, че разработваните решения „ извират ” от общността на потребителите ”, акцентира Витолд Джуковски, RedHat
(снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

„ Това е значимо за всеки от нашите консуматори, тъй като значи, че интелектуалният капитал е голям – и тъй като всички тези хора работят на място при потребителските организации, те познават тъкмо и детайлно потребностите на бизнеса, имат добър взор над търсенията и потребностите, знаят какви технологии са нужни тъкмо в този момент на пазара ”, добави той.

С други думи, идвайки от обществото на отворения код, концепцията на IBM и RedHat произлиза от самите консуматори, от действително работещите предприятия, от живата процедура. В същото време поради многогодишния опит на IBM и RedHat, всяка организация може да е сигурна, че се доверява не на дръзновен „ стартъп ”, а на надеждни сътрудници с опит.

„ Това е бъдещето – хибридният облак, който обезпечава софтуерна основа и се съчетава с услуги като консултиране, мигриране и ръководство, с цел да даде на бизнеса експедитивност, еластичност и адекватност по отношение на търсенията и упованията не неговите клиенти ”, уточни Игор Правица.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР