Вече над сто години 2 юни е един от най-тачените

...
Вече над сто години 2 юни е един от най-тачените
Коментари Харесай

Караянчева: В Деня на Ботев да отправим молитва и искрена благодарност и към героите на нашето време

Вече над 100 години 2 юни е един от най-тачените български дни за поклонение, само че и за вглеждане в самите нас. Сещаме се за тези вълшебни думи, които възрожденският даскал изписа на фасадата на котленското учебно заведение – „ Помогни ми да те возвися “. А ние оказваме помощ ли на нашите герои да ни възвисяват ден след ден, всеки ден, освен на 2 юни?
Това написа ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във " Facebook " във връзка Деня на Ботев.

" Година след година на днешната дата се обръщаме към портрета на Ботев, с цел да се поклоним, а надълбоко в нас звучи тревожният глас – съхранихме ли полезностите на тези, които жертваха всичко, с цел да има България?

Ако не друго, събитията от последните месеци ни демонстрираха образно по какъв начин героите се появяват, когато времето ги потърси. Пред очите ни стотици мъже и дами, чиито имена евентуално няма да научим, се извисиха над страха и персоналния инстинкт за предпазване, с цел да избавят и да лекуват. Рискуваха своя живот и оставяха зад себе си своите близки, с цел да опазват непознати животи, с цел да не страдат околните на други. Нека в тяхна чест да прибавим още един въпрос към тези, които всекидневно си задаваме на 2 юни.

Колко надалеч е всеки от нас като полезности, кураж и професионализъм в своята област от медиците ни на първа линия? И да живеем по този начин, че в случай че времето нас призове, да можем да се извисим до тяхната човечност и отдаденост.

Важно е, мисля, тъкмо в Деня на Ботев да отправим молитва и откровена признателност и към героите на нашето време. ", показа още Караянчева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР