Вече може да приготвяте здравословни рецепти с български дини без

...
Вече може да приготвяте здравословни рецепти с български дини без
Коментари Харесай

Как да си направим летен детокс с българска диня

Вече може да приготвяте здравословни предписания с български дини без семки

Едва ли има плод, който повече да свързваме с лятото от динята. Тя е позната с високото наличие на вода – цели 92%. Ползите от честата ѝ консумация обаче стигат надалеч оттатък хидратацията на организма. А положителната вест това лято е, че към този момент в България се отглеждат и оферират дини без семки, които са изключително подобаващи за подготвяне на всевъзможни здравословни предписания.

Освен, че вкусовите качества на безсеменните дини са усъвършенствани по отношение на обичайните разновидности, тяхното още по-голямо преимущество е, че им липсват нормалните огромни черни семки. Това ги прави извънредно комфортни и желани за подготвяне на смутита, шейкове, фрешове, лимонади, салати и коктейли. Със сигурност бихте си поръчали по-уверено десерт с любеница в ресторант, в случай че ви е спестено неудобството да се чудите по какъв начин внимателно да отделяте семките. Освен, че са подобаващи за сервиране в заведенията, родителите ги харесват, тъй като децата могат да ги употребяват без непозната помощ.

Какво назоваваме детокс

Когато приказваме за детокс, е значимо да отбележим неналичието на безапелационни научни доказателства, че поддържането на строго рестриктивен режим на хранене води до освобождение на токсините от организма. Телата ни са неповторими машини, програмирани да преработват всички нездравословни и отпадни артикули през черния дроб и бъбреците, и да ги изхвърлят на открито. Затова не трябва да се впускаме в ограничения и крайности, когато става дума за хранене. Според учените от Харвард, с цел да поддържаме естествената детокс система на организма си в добра кондиция, е целесъобразно да се храним здравословно и уравновесено, да имаме нараснала двигателна интензивност, да пием доста вода, да спим задоволително и да посещаваме постоянно профилактичните прегледи при персоналния доктор. Затова считаме, че напъните ни в храненето би трябвало да са ориентирани към това да поемаме повече от продуктите, които имат потвърдено потребно влияние върху нас.



Динята е плод, който дава отговор на всички условия в това отношение.

Малко захар, малко калории

Динята е добре пристигнала във всеки уравновесен хранителен режим, защото съдържа доста малко калории – едвам 42 на чаена чаша. За съпоставяне, калориите са двойно повече в същото количество боровинки. Динята е и значително по-бедна на плодова захар от множеството други плодове.

Ценни витамини и двойно повече антиоксиданти

Динята е богата на витамините А и С, а това значи, че постоянната ѝ консумация води до възстановяване във действието на имунната система и влияе благотворно върху здравето на кожата и косата. Освен това, динята е с високо наличие на веществото ликопен, а то е известно като мощен антиоксидант. Плодовете, които го съдържат, се отличават с розов или червен цвят. Може би не знаете, само че безсеменните дини съдържат двойно количество антиоксиданти по отношение на обичайните разновидности и това ги прави доста по-полезни. Освен освежаващия усет на лятото, динята носи също и богати дози калий, калций, желязо и бета каротин.

Подобрена функционалност на организма и вътрешните органи

Динята има многостранни изгоди за организма. Сред най-съществените от тях са свойството ѝ да усъвършенства здравето на сърцето, да се бори с възпалителните процеси и оксидативния стрес, както и да облекчи до известна степен някои мускулни болки с помощта на това, че съдържа цитрулин. Освен това, тя усъвършенства храносмилането поради извънредно високото наличие на вода, към което са добавени и фибри.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР