Вече може да подаваме жалби, сигнали или да получаваме информация

...
Вече може да подаваме жалби, сигнали или да получаваме информация
Коментари Харесай

Вече може да подаваме електронно сигнали и жалби

Вече може да подаваме тъжби, сигнали или да получаваме информация от съответната институция посредством Системата за несъмнено електронно връчване, поддържана от Държавна организация " Електронно ръководство " - https://edelivery.egov.bg.

На Единния портал за достъп до електронни административни услуги, поддържан от ДАЕУ -https://egov.bg, има основан специфичен бутон -Сигнали, тъжби и оферти, който води към електронната форма за попълване и инструкциите по какъв начин да заявим услугата.

Чрез новата услуга жителите могат да подадат сигнал, тъжба или по отношение на обслужването или организацията на работата на административен орган, организация, предоставяща публични услуги или лице, осъществяващо обществени функционалности. Подател може да бъде всеки жител или организация, показват от ДАЕУ.

За потребление на услугата е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП) или ПИК на Национален осигурителен институт, както и профил в Системата за несъмнено електронно връчване, която разрешава изпращане, приемане и запазване на електронни документи за и от обществени институции, физически и юридически лица. Тя поддържа опция за уведомяване посредством e-mail и SMS. Времето на изпращане и приемане на документа и неговото наличие се удостоверява с дипломиран времеви и електронен щемпел на ДАЕУ. Услугата за електронна предложена поща е електронен еквивалент на предложената поща с противоположна квитанция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР