Вече може да добавите Централната окръжна прокуратура на Сеул към

...
Вече може да добавите Централната окръжна прокуратура на Сеул към
Коментари Харесай

Южна Корея взе Apple на прицел заради скандала със забавянето на iPhone

Вече може да добавите Централната окръжна прокуратура на Сеул към дългия лист на институциите, проявяващи нездравословен интерес към политиката на Apple по отношение на умишленото закъснение на нейните телефони.

Нескопосаното опрощение на колоса по отношение на iOS ъпдейта, който би трябвало да предотврати ненадейно гасене на iPhone – смяна, която изисква забавянето на процесора и оттова на работата на телефони с остарели акумулатори – докара до широкоразпространен скандал и потребителско неодобрение в края на предходната година.

Сега антимонополните управляващи в Южна Корея са почнали следствие, след подадена тъжба от страна на неправителствената потребителска организация Citizens United for Consumer Sovereignity.

В документа се показва, че Apple съзнателно забавя по-старите модели смарт телефони, с цел да принуди на процедура потребителите да закупят нови устройства по-бързо от нормалното. И в този случай става въпрос за посредством ъпдейти на iOS, които засягат iPhone 6s, iPhone 7 и iPhone SE.

Лично шефът на компанията Тим Кук се извини за получилата се обстановка и призна, че очевидно връзката сред компанията и нейните консуматори не е била задоволително транспарантна. За страдание, намесата му наподобява прекомерно късна, с цел да предотврати лавинообразната реакция. Почти незабавно против компанията от Купертино бяха заведени три групови желае, в които се твърди, че скритите дейности на Apple дейно са принудили доста консуматори да закупят нови телефони, преди да имат действителна потребност от това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР