Вече минаха две години, откакто HP се раздели на две

...
Вече минаха две години, откакто HP се раздели на две
Коментари Харесай

Противно на очакванията, HP Inc. остава лидер на пазара на персонални компютри и принтери


 Противно на упованията, HP остава водач на пазара на лични компютри и принтери

Вече минаха две години, откогато HP се раздели на две обособени компании. На хартия Hewlett Packard Enterprise (HPE) имаше печелившата ръка. Анализаторите обаче останаха песимистично настроени за персоналните компютри, равнодушни към принтерите и обезпокоени по отношение на вероятността HP Inc. (другата част от остарялата Hewlett-Packard, която си резервира комерсиалната марка, логото, както и съкращението " HP " ) да продължи развиването си независимо. Докато HPE се насочи към центровете за данни, HP Inc. се концентрира върху персоналните системи и печата, постигайки растеж от двете страни на бизнеса и надскачайки упованията на Wall Street.

От компанията изясняват, че катализаторът за мощното показване е бил разделянето на бизнеса. Разделянето в действителност е целяло да се сътвори организация, работеща на друго равнище с нов фокус, вложения и нововъведения.

Същност, растеж и бъдеще
Стратегията на HP Inc. за излизане на пазара е учредена на три основни области: същина, растеж и бъдеще. Като водач в персоналните системи и печата, организацията интензивно пази и уголемява своите съществени бизнес благоприятни условия, образец за което е пазарът в Австралия.

Освен че работи по главните устройства, компанията също по този начин създава проекти за напредък в комерсиалния и гейминг бранша. В допълнение HP предлага нови решения, целящи да основат нов стандарт за комерсиалната подвижност, като в същото време влага в устройства за виртуална и добавена действителност.

От компанията акцентират, че технологията постоянно е имала разрушително въздействие, а в този момент става дума за това какъв брой бързо може да се промени пазарът.

При печатния бизнес също са стартирани нови проекти. В този сегмент А3 принтерите ще донесат напредък, който ще бъде интензивен от договорката за 1,05 милиарда $ за придобиването на печатния бизнес на Samsung. Очаква се тя да завърши преди 2018 година В дълготраен проект HP преглежда 3D принтирането като действителния мотор за растежа.

„ Днес на пазара няма съперник с нашето портфолио “, разяснява Роб Месарош, общоприет шеф за южната част на Тихия океан. „ Има съперници при печата, има и съперници при персоналните компютри, само че ние сме единственият снабдител и на двете “, добавя Месарош. „ Защо това е позитивно? Това е ужасно портфолио, което ни дава действително преимущество на пазара “, акцентира Месарош.
Ръст при персоналните компютри
Критиците без подозрение ще отбележат, че HP Inc. насочват напъните си в две промишлености, които са в застоялост, а персоналните компютри и принтерите от дълго време са захвърлени в кошчето за отпадък на историята.

От позиция на компютрите, решенията на HP могат да съставляват краткосрочно решение на проблемите или да имат дълготрайна капиталова стойност. Днешното положение на пазара допуска последното.

Персоналният компютър е устройство, което основава, употребява или популяризира наличие, а наличието по света се увелича бързо. Според компанията изказванието, че персоналните компютри са „ мъртви “ е мощно пресилено, а повишените вложения на HP в бранша към този момент се отплащат.

HP продължава да има водеща позиция в обичайния пазар за лични компютри в южната част на Тихия океан, постигайки максимален пазарен дял от 29,9% през първото тримесечие на 2017 година

От компанията акцентират, че персоналните компютри са огромен бизнес и при него на всички места има благоприятни условия. Dell, Lenovo, Apple и Acer са задминати от HP, като доставките на обичайни лични компютри в Австралия – в това число десктоп компютри, ноутбуци и работни станции – доближиха 981, 000 единици през второто тримесечие на 2017 година, постигайки растеж от 3,3%. Тези стойности без подозрение оспорват световните отрицателни трендове при персоналните компютри.

 HP компютри
Ръст при печата
Окуражаващи маркетингови индикатори не престават да се следят и при печатния бизнес. В този бранш за същия район HP поддържа пазарен дял над 30% от първото тримесечие на 2016, а дялът на най-големия съперник на компанията не надвишава 30% от първото тримесечие на 2013 година

„ Ние отключваме капацитета на пазара за А3 принтери. В Австралия повече от 80 000 принтера бяха продадени за последните 12 месеца “, показва Месарош. Той прецизира, че компанията се стреми да стане водач в тази област, която съставлява изцяло нов бизнес за тях, и чака растеж в прилежащи пазари, какъвто е този на 3D принтерите.

Постигнатият триумф на пазара за 3D принтери в действителност е резултат от световното съглашение с Deloitte за ускорение на цифровата промяна на международната индустриална промишленост, която се прави оценка на стойност в размер на 12 трилиона $. Условията на партньорството ще оказват помощ на потребителите да ускорят продуктовия дизайн, с цел да се сътвори по-гъвкави вериги на доставка, оптимизирайки индустриалния витален цикъл.

Обединението дава опция на HP да се възползва от световните клиенти, индустриалните връзки и огромния цифров действен опит на Deloitte. Очаква се това обединяване да приготви двете компании за настъпващата Четвъртата индустриална гражданска война.
Внимание към сигурността
Докато двата бизнеса с компютри и принтери се уголемяват, вниманието на компанията се насочва към сигурността и увеличаващата се потребност да се защитят устройствата.

„ Ние имаме водеща роля при сигурността за персоналните компютри и принтерите. От 20 година насам HP е водач в гарантирането сигурността на крайните устройства, само че увеличаващата се накърнимост на мрежата през днешния ден води до усилване на нашите отбрани “, изясни Месаро ш .

Принтерите са изключително уязвими при кибер офанзиви. Проучване демонстрира, че 16% от фирмите считат принтерите за високорискови, 43% от организациите ги пренебрегват при гарантиране сигурността на крайните устройства и единствено 18% от компаниите наблюдават принтерите за закани.

От HP означават, че принтерите са едно от последните устройства от инфраструктурата, които не са предпазени. При тази обстановка организацията има добра позиция за триумф, предлагайки на клиентите лични компютри и принтери, подсилени с нови отбрани.

С това обаче не завършва смяната за компанията. “Създаването на артикули е единствено началото. Създаването на прекарване за нашите консуматори е това, което сътворява магията. Ние забравихме, че магията на технологията се свежда до прекарването и като промишленост ние продължавахме да вършим едно и също… Но се променихме напълно: от продуктите, които сътворяваме, до метода, по който представяме нашата марка пазара – всичко е променено”, акцентира Месарош.

Въпреки че води със забележителен пазарен дял в бранша на персоналните компютри и принтери, HP интензивно преследва идващия един %. От компанията допълват, че тяхната прогноза за бъдещо развиване е доста положителна, изключително спрямо упования напредък при съперниците.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР