Вече милиони души по света си поставиха първата доза от

...
Вече милиони души по света си поставиха първата доза от
Коментари Харесай

4 мита за ваксините, които трябва да развенчаем

Вече милиони души по света си сложиха първата доза от имунизацията на Pfizer (само Израел се погрижи да имунизира над милион от популацията си). Въпреки възходящите темпове при имунизацията обаче към момента доста хора се тормозят да се инжектират с нещо непознато за тях. Затова ще развенчаем 4 мита за имунизацията, които биха ви помогнали да извършите осведомен избор.

Ваксината не е безвредна

Изпитванията за сигурност стартират в лабораторията с проби и проучвания върху кафези, по-късно върху животни, а най-сетне минават върху хора, и то доброволци. Принципът е да се минава към идващия стадий на тестване, единствено и само в случай че няма неразрешени проблеми с сигурността. Докато данните за сигурността от лабораториите са положителни, учените са безапелационни, че имунизацията е ефикасна, написа Военновъздушни сили. Засега няма данни за основни странични резултати след слагането на доза от Pfizer, малко на брой изпитват единствено леко общо неразположение, мястото на убождане се зачервява, вероятни са изнемощялост, главоболие, зашеметяване, присъщи и за всички други ваксини. Всички тези последствия на процедура са доказателство, че имунизацията работи и предизвиква имунен отговор в организма.

Съдържанието на имунизацията е неразбираемо

Привържениците на тайните теории са уверени, че в инжекцията се съдържа особено вещество с функционалностите на чип, имащо за цел да следи и ръководи хората. Извън парадоксите обаче: съдържанието на Pfizer, а и на Moderna е много сходно и тъкмо написано – те съдържат генетичен код, който да провокира имунния отговор, за който споменахме нагоре.  Ваксината се основава на технологията на молекулите на осведомителната РНК (иРНК). Това дава опция на клетките да създават безвредни фрагменти от вирусни протеини, посредством които човешкото тяло построява имунен отговор за попречване или битка с следваща естествена зараза. Когато имунизацията се сложи, клетките на индивида прочитат  генетичните указания и създават фрагменти от т.н.„ протеин с шип “ –  протеин на външната повърхнина на вируса, който навлиза в клетките на организма, да се възпроизведе и да аргументи заболяване. След това имунната система възприема този протеин като непознат и създава естествени защитни детайли, познати ни като антитела. 

Повечето ваксини съдържат адюванти, които посредством раздразнение  активират в допълнение имунната система и по този метод усилват имунния отговор на съответната ваксина. Благодарение на тях имунизацията се вкарва в по-малки дози в организма. Сред най-разпространените адюванти са алуминиевият хидроксид и някои водно-маслени емулсии, на които от време на време приписват страничните резултати, само че съгласно специалистите те са в прекомерно малко количество, а и много слаби, че да ги провокират.

И още на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР