Вече месец родният шампионат вълнува феновете на футбола у нас.

...
Вече месец родният шампионат вълнува феновете на футбола у нас.
Коментари Харесай

Идеалният отбор на Първа лига за изминалия кръг

Вече месец родният шампионат вълнува почитателите на футбола у нас. Изминаха четири кръга и страстите не стихват. ЦСКА-София продължава да е единственият отбор без неточност до този миг. “Червените” стигнаха до късен триумф против Славия, с помощта на новата си голова машина Мауридес. Левски също продължава устойчиво и взе победа с 2:1 при гостуването на Дунав.

Шампионът Лудогорец продължава да не е безапелационен, само че въпреки всичко стигна до триумф при визитата си на Витоша (Бистрца). Берое пък е един от трите тима без загуба до този миг, откакто стигна до късен поврат в дербито на Тракия против Ботев (Пловдив). Локо (Пловдив) пък стигна до безапелационен триумф с 3:0 над Верея. Новакът Ботев (Враца) се добра до първа победа в елита, откакто изненада Септември в София, а единственото тъждество в кръга бе сред Етър и Черно море - 1:1.

ЕТЪР - ЧЕРНО МОРЕ 1:1
ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ВЕРЕЯ 3:0
БЕРОЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1
ДУНАВ - ЛЕВСКИ 1:2
ВИТОША - ЛУДОГОРЕЦ 0:2
ЦСКА-СОФИЯ - СЛАВИЯ 2:1
СЕПТЕМВРИ - БОТЕВ (ВРАЦА) 1:2



Красимир Костов (Ботев Враца)
Вратарят на новаците бе постоянен в дебюта си за клуба - при успеха с 2:1 над Септември. Влизането му в идеалния тим идва не толкоз за решителни спасявания, що се касае за отличното му командване на отбраната пред себе си. Костов даде поръчка за титулярно място, откакто съперниците Христо Митов и Николай Кръстев не съумяха да се оправят по най-хубавия метод в първите три мача. (1) Холмар Ейолфсон (Левски)
Исландският национал се оказа с основна роля за значимия триумф на “сините” над Дунав в Русе. Опитният защитник донесе трите точки с гол в мрежата на “драконите”. Бранителят се отличи и с няколко основни намеси в защита. (1)  Дунав (Русе) - Левски @@@
Козмин Моци (Лудогорец)
Опитният защитник изигра мощен мач против преродения отбор на Витоша. Румънецът действаше солидно в отбрана, като се регистрира с цели 11 отнети топки от съперникови футболисти и изигра значима роля при успеха. (1)

Камен Хаджиев (Берое)
Бранителят бе доста постоянен в огромна част от дербито с Ботев (Пловдив). Защитникът на “зелените” израсна доста с екипа на Берое, а в двойка с Ерол Алкан защитата на отбора наподобява много солидно. Не е инцидентно, че той към този момент е част от националния тим на България. (1)

Жерсон Кабрал (Левски)
Крилото на “сините” направи забележителни неща през второто полувреме на градския стадион в Русе. Той бе огромният воин за Левски при триумфа над Дунав. Кабрал вкара доста хубав първи гол, а по-късно и асистира за попадението на Холмар Ейолфсон. (1)
 Дунав (Русе) - Левски @@@
Борислав Цонев (Берое)
Страхотен мач за някогашния футболист на Левски против Ботев (Пловдив). Плеймейкърът на “зелените” се трансформира във все по-важна част от схемата на Александър Томаш. Това се потвърди и в мача с “канарчетата”, в който се регистрира с две асистенции. (1)

Парвиз Умарбаев (Локомотив Пловдив)
Атакуващият полузащитник на “смърфовете” се регистрира със страховит гол във вратата на Верея. За близо час игра, в който бе на терена, таджикът бе най-креативният и находчив футболист в схемата на Бруно Акрапович. (1)

Ивайло Михайлов (Ботев Враца)
Полузащитникът на Ботев се появи малко преди почивката на мястото на Даниел Гаджев, само че се регистрира с доста мощно второ полувреме. Дефанзивният халф направи няколко основни намеси в края на срещата, при които лиши топки на футболисти на Септември, когато се обрисуваха рискови офанзиви на играчите на Николай Митов. (1)
 Септември (София) - Ботев (Враца) @@@
Върджил Мисиджан (Лудогорец)
Холандското крило на “орлите” вкара прекрасен гол в мрежата на Витоша (Бистрица), с който пречупи защитата на “тигрите”, които до този миг стояха добре на терена. Вура стартира да набира скорост, което е отлична новината за Пауло Аутуори. (1)
 Витоша - Лудогорец @@@
Кирил Десподов (ЦСКА-София)
Крилото на “червените” за следващ път сподели, че е доста сериозна класа за родните стандарти. Младокът е измежду водачите на отбора си и имаше огромна заслуга за сложната победа над Славия. Десподов центрира и за двете попадения на Мауридес, а също така удари и гредата на Антонис Стергиакис. (2)

Мауридес (ЦСКА-София)
Помните ли Фернандо Каранга? Защото почитателите на ЦСКА-София са на път да го не помнят. Новият нападател на “червените” не стопира да бележи. Звярът в офанзивата на ЦСКА-София заби две страхотни попадения в мрежата на Славия, с които донесе нови три точки на сметката на отбора от “Българска армия”. (1)

Добре играха още:
Емил Стоев (Ботев Враца) Ангел Лясков (ЦСКА-София)
Яцек Горалски (Лудогорец)
Абделхаким Буна (Локомотив Пловдив)
Янис Карабельов (Славия)
Временно класиране по брой избирания в идеалния тим
1. Ерол Алкан (Берое) - II, III
Мартин Райнов (Берое) - II, III
Габриел Обертан (Левски) - I, III
Кирил Десподов (ЦСКА-София) - III, IV

2. Даниел Кайзер (Ботев) - I
Жеферсон (ЦСКА-София) - I
Иво Иванов (Верея) - I
Давид Яблонски (Левски) - I
Сисиньо (Лудогорец) - I
Едвин Джеси (ЦСКА-София) - I
Светослав Дяков (Лудогорец) - I
Галин Иванов (Славия) - I
Стефан Христов (Витоша) - I
Мартин Камбуров (Берое) - I
Витаутас Черниаускас (ЦСКА-София) - II
Димитър Велковски (Славия) - II
Мартин Ковачев (Дунав) - II
Крум Стоянов (Етър) - II
Марселиньо (Лудогорец) - II
Васил Шопов (Ботев) - II
Борислав Балджийски (Дунав) - II
Стивън Петков (Ботев) - II
Георги Йомов (Славия) - II
Мартин Луков (Локомотив Пловдив) - III
Йордан Минев (Ботев) - - III
Димитър Везалов (Локомотив Пловдив) - III
Борис Секулич (ЦСКА-София) - III
Ивайло Лазаров (Витоша) - III
Даниел Кутев - (Витоша) - III
Крис Гади (Септември) - III
Красимир Костов (Ботев Враца) - IV
Мауридес (ЦСКА-София) - IV
Козмин Моци (Лудогорец) - IV
Камен Хаджиев (Берое) - IV
Холмар Ейолфсон (Левски) - IV
Жерсон Кабрал (Левски) - IV
Борислав Цонев (Берое) - IV
Ивайло Михайлов (Ботев Враца) - IV
Парвизджон Умарбаев (Локомотив Пловдив) - IV
Върджил Мисиджан (Лудогорец) - IV
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР