Вече живеем в перфектната глобална криза, със сигурност най-знаменателното социално

...
Вече живеем в перфектната глобална криза, със сигурност най-знаменателното социално
Коментари Харесай

Битката за икономиката също е битка за живот

Вече живеем в съвършената световна рецесия, сигурно най-знаменателното обществено и икономическо събитие от Голямата меланхолия насам.

Начинът, по който се ръководи рецесията в България, е притеснително едностранен, без отчитане на доста други по-сериозни обществени и стопански измерения, които могат да доведат до пагубен срив на икономическата система, в случай че не се вземат незабавни стопански ограничения. Битката за работните места и стопанската система също е борба на живот. Тази тематика обаче съвсем отсъства от формалната връзка, а е съществена на всички места по света.

Позицията на държавното управление, изразена от премиера Борисов, че няма да употребява бюджета и страната няма да тегли нов дълг за поддръжка на бизнеса и стопанската система, с цел да не натоварва идващите генерации, е доста неправилна и директно поврежда бъдещето на същите тези генерации.

Какви са изходните предпоставки

Между 60 и 70% от българите ще се разболеят от вируса. Смъртността в развити страни като Корея, където има задоволително статистика, е 0.6%. В България смъртността евентуално ще е по-висока, само че не трагично. Това значи, че съгласно другите сюжети ще починат няколко десетки хиляди българи, по-голямата част от които възрастни хора над 60 години с разнообразни други болести.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР