Вече изтощена от заболяването си и напълно отчаяна, мамената съпруга

...
Вече изтощена от заболяването си и напълно отчаяна, мамената съпруга
Коментари Харесай

Изплува Предсмъртното Писмо На Дочка Банева: Влачиш Се С Любовницата Си Евгения, А Аз И Детето Ти Горчиво

Вече изтощена от болестта си и изцяло обезверена, мамената брачна половинка изгубила всякаква религия както за живота си, по този начин и за брачна половинка си, а силите й стигали единствено да излее тъгата си върху белия лист, написа „ Уикенд “.

Преди да издъхне, Дочка написа серия от стихотворения, отдадени на пагубната си обич Николай. „ На брачна половинка ми “ е едно от тях, а в него Банева написа: „ Сънувах те с очите на дете, за глътка чаках аз на водопада, да ме окъпе, или опустоши – за любовта си коства да изстрадам! “.

Излезе и едно от последните писма на Дочка Банева до Николай, което децата й разкриват, когато стартират правосъдна борба за полагаемото им се завещание, от което Банев ги лишава.

„ Мило Мише,

Сега е късно, доста късно и до мен сладко, сладко е задремал нашият хубав и интелигентен син… Не зная къде си ти, идва ми на ум с кого си, само че какво значение има това, откакто не си с нас… През тази към този момент цяла година, в многото си самотни дни и нощи, съм си задавала въпроса: Какво се случи?, Къде сгреших?, Къде е моята виновност?… (…) Не зная какво влагаш в думите „ Обичам те “, като в това време изчезваш с любовницата си и дни наред те няма.

Не зная по какъв начин се чувстваш в чужбина или у нас в първокласните хотели с нея, знаейки, че в това време и аз, и синът ти горчиво страдаме… И имаме потребност от теб?! (…) Така беше с Боряна, за която ти ми споделяше, че без нея не знаеш какво ще правиш (…) Така е и в този момент с лицето Евгения (…) Не искаш ли прекомерно доста от мен?! Искаш да приема за обикновено това, че влачиш любовницата си по нашите предприятия, по срещи и вечери, афишираш необятно връзката си, като че ли аз не живея, като че ли съм мъртва.

Искаш от мен да се върша, че не зная за третата поредна кола, която купи на любовницата си и поради което върви с нея в Германия, когато цялата компания знае за аления мерцедес кабрио, а „ женичката “ се хвали наляво и надясно… Обидно и за теб, и за мен (…) Искаш от мен да се държа обикновено, когато любовницата ти в 5-6 часовите си пребивавания във фитнеса на Правителствена, където й падне, бръщолеви непрестанно къде върви с шефа си, какво й е купил шефът й (последното е костюмът за отслабване)… (…) След месец ще честваме шестия рожден ден на нашия наследник. Малко след него, предишното лято, за мен стартира най-кошмарната година в моя живот (…) Нека този ден бъде началото на най-щастливата година в нашия взаимен живот. За мен това ще значи любовницата ти изцяло да изчезне в „ небитието “, откъдето и дойде… (…)

Аз давам своята дума, желая и твоята – думата на оня Николай, чиято обич ме възпламени и аз разбрах, че това е най-хубавото нещо на света; на оня Николай, с който сме почнали от гъбената чорбица, с който сме умирали, само че сме отстоявали казаната дума; на оня Николай, с който сме се любили не в мерцедес кабрио, на Ривиерата и Палм Бийч, а в синьото трабантче и в оня запарен от виетнамците хотел в Елин Пелин, с една бутилка алено вино не от 200$, а от 2 лева, само че по –истински от всичко на този свят… В противоположен случай би трябвало просто да се разделим… Обичам те и несъмнено постоянно ще те обичам, и в никакъв случай няма да мога да те заменя с различен, без значение от условия, събития и факти… “
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР