Вече изпадналият Фулъм не успя да зарадва феновете си в

...
Вече изпадналият Фулъм не успя да зарадва феновете си в
Коментари Харесай

Нюкасъл не се смили над изпадналия Фулъм

Вече изпадналият Фулъм не съумя да зарадва почитателите си в последния ден от сезона в Премиър лийг. Лондонският отбор беше победен с 0:4 от Нюкасъл на личния си " Крейвън Котидж ". Точни за гостите бяха Джонджо Шелви, Айосе Перес, Фабиан Шер и Хосе Саломон Рондон.

Това беше първи мач на Скот Паркър като непрекъснат управител на Фулъм. Под управлението на някогашния британски национал " котиджърс " заиграха доста по-добре в последните седмици и управлението му гласоподава доверие да води отбора през идващия сезон в Чемпиъншип.

В един стадий от акцията Нюкасъл също беше измежду застрашените от изпадане, само че, въпреки и с лимитирани запаси, Рафаел Бенитес стабилизира тима. " Свраките " завършат на 13-о място и с вярата, че през лятото Бенитес ще получи нужните средства за прехвърляния.

Паркър направи две промени в състава в съпоставяне със загубата от Уулвърхамптън (0:1). На местата на Тим Тийм и Райън Бабел се появиха Алфи Моусън и Флойд Айте. Александър Митрович водеше офанзивата против някогашния си отбор, а Том Кеърни действаше зад сърбина, а Райън Сесеньон добави офанзивната линия на домакините в може би последния си дуел с екипа на Фулъм.

В 11-те на Нюкасъл се завърнаха Мохамед Диаме и Джонджо Шелви вместо Хавиер Манкийо и контузения Сунг-Юенг Ки, които стартираха против Ливърпул.

Статистиката даваше мотиви за оптимизъм и на двата тима. фулъм беше спечелил 8 от предходните си 9 семейства против Нюкасъл. " Джордитата " обаче не позволиха гол в три от най-скорошните си 4 дуела с този противник.

По-активното начало на домакините не смути отбора на Бенитес и Нюкасъл излезе напред при първата си рискова офанзива. Това се случи в 9-ата минута, когато след центриране от корнер топката стигна до Шелви, той умерено я овладя и с мощен шут не остави шансове на Серхио Рико. Само минута по-късно " свраките " удвоиха преднината си. Рико мазета удар на Кристиан Атсу, само че при добавката на Айосе Перес беше беззащитен и испанецът се разписа за 12-и път през сезона.

Кеърни, Сесеньон и Айте на няколко пъти затрудниха Мартин Дубравка, само че вратарят на Нюкасъл беше безукорен. В края на полувремето отбраната на гостите не даде никакви шансове на Фулъм, а Митрович се заяде с част от почитателите на " джордитата ", които не му останаха длъжни и го освиркаха. Toчно преди почивката Мат Ричи можеше да вкара трети гол във вратата на Рико, само че испанецът внимаваше.

Втората част стартира с напън на Фулъм, само че по този начин и не се откри кой да прати топката във вратата на Дубравка. В 62-ата минута Ричи извърши корнер, Моусън остави Шер изцяло непокрит и за швейцареца не бе проблем да вкара трети гол за Нюкасъл. Домакините напълно рухнаха, а в добавеното време Рондон оформи крайното 4:0.

Това е най-убедителната победа на " свраките " за сезона и те съумяха да финишират пред Борнемут. Фулъм пък напуща Премиър лийг с най-вече позволени голове и с едвам 26 точки, оставяйки след себе си единствено Хъдърсфийлд.

MИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 38 кръг, неделя 12 май  Фулъм 0:4краен резулат  Нюкасъл
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР