Вече изминаха два дни от изтичането на така наречения гратисен

...
Вече изминаха два дни от изтичането на така наречения гратисен
Коментари Харесай

Колите на тол полицията без е-винетки

Вече изминаха два дни от приключването на по този начин наречения гратисен интервал за закупуване на електронни винетки. Все още част от колите, които би трябвало да наблюдават за извършители, не са в придвижване.

А водачи алармираха bTV, че съгласно тях самите тол служители на реда са в нарушаване.

Вместо на пътя, в Хасково част от колите на тол полицията стоят паркирани в базата на пътното ръководство. Шофьорите не усещат надзор. За последните дни Лъчезар Младенов е пропътувал  над  300 километра, преминавайки през 5 области. Той изясни, че на никое място не е срещнал кола на тол полицията.

Каква е повода колите на хасковската тол полиция да са на паркинг няма кой да изясни, защото структурата още е без шеф. А колите се оказват и без винетка - най-малко съгласно формалната общодостъпна информация.

Въвеждаме регистрационните номера на тези коли в уеб страницата BG TOLL.Няколко секунди са нужни, с цел да забележим, че за нито една от тях не е платена електронна винетка. Няма и стикер от старите.

Законът за пътищата освобождава от винетна такса колите на полицията, армията, НСО, незабавна помощ, митниците и ДАИ. Колите на тол полицията обаче не са включени в този лист.

Без шеф все е още и Пътната организация, и дъщерното й Национално тол ръководство. Затова от там изпратиха писмен отговор. Те потвърдиха, че колите на тол контрола не са освободени от винетна такса. Но и увериха, че всичките те имат закупени винетки и съблюдават всички правила за придвижване.

Те обаче не съумяха да обяснят разминаването и да кажат какъв брой тол служители на реда действително са на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР