Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен

...
Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен
Коментари Харесай

Бойко ядосан: Няма да подкрепим кабинет на ПП! За атентата срещу Гешев питайте Алексей Петров

„ Вече имаме една чернова. За нас е недопустим строго партиен кабинет, щом в него взе участие и Денков. Но е хубаво, че ще носят отговорност. В този тип няма по какъв начин да има кабинет. Първо са втори, малко се издадоха през днешния ден, забавен ми е диалогът с Движение за права и свободи, „ Възраждане “, със Слави Трифонов. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява проектокабинета, воден от акад. Николай Денков, който бе стартиран през днешния ден от ПП-ДБ.
Борисов похвали Христо Иванов и Атанас Атанасов, че не са в листата. „ Само Асен Василев са го пуснали – или е огромно доверие, или е огромен капан. Основните упреци бяха към него и това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят или други Единственият му другар е Бойко Борисов. Не е правилно да сложа Никола за министър председател, а аз да съм вицепремиер. Денков е в същата обстановка. Ако скритият министър председател е Асен Василев, не е почтено, по-добре да е министър председател “, съобщи още той. И добави, че в листата има няколко имена, които не може да одобри.
„ Сбъркали времето. 2 следващи избора народът споделя, че не могат да ръководят сами. Същото споделиха на нас, и на останалите. Акад. Денков ще договаря с всички партии, поисквам му триумф. Освен мен те други другари нямат. Редовен, постоянен кабинет ще се получи в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители, които работят в комисиите “, съобщи Борисов. И добави, че би трябвало да се довършат диалозите в сегменти като енергетика, защита и други Нека да ги довършат, да знаем кой на кого в бъдеще ще оказва помощ, съобщи още Борисов.
На този стадий ГЕРБ няма да оферират имена на министри, тъй като не желаят “ да взривяваме договарянията “. „ Имаме значими сегменти да разискваме по програмата, да ги приключим. Ако има държавно управление, е хубаво да се знае. Ако другите ги поддържат, ще има държавно управление тяхно и въпросът ви е непотребен. Ще използваме тия няколко ни, нека ги даде президентът да чуем посланията на другите партии “, изясни водачът им.
„ Атентат против който и да е човек е злокобно нещо. Знам какво изпитват фамилиите. “, това съобщи във връзка атентата против основния прокурор Иван Гешев в Разград водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„ Това е акт, който заплашва освен основния прокурор, само че и фамилията му, само че би могло да заплаши всеки случен. Затова го осъждаме. “
По принцип бих се реферирал към книга на Алексей Петров – „ Тероризъм и системи за сигурност “. Разлистих по тематиката, там най-ясно е обяснено какви са задачите. Това е основаване на безпорядък, да накараш лице или цяла система от хора да се съобразят с друго мнение, с други цели. Това грозно събитие, този атентат, който влачи неприятни последствия за България, още повече ни окуражи да довършим с сътрудниците правната промяна. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР