Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в

...
Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в
Коментари Харесай

Вече има повторно заразени с коронавируса и у нас, 4-ма са медици от ВМА

Вече има случаи на наново заразяване с ковид и в България. Сигналите за такива случаи се множат, въпреки да се оказва, че здравните управляващи у нас не наблюдават за наново боледуване, заяви bTV.

Само във ВМА има 4 случая на медици, диагностицирани за повторно - две медицински сестри, хирург и медицински секретар. Те са излекувани от COVID-19 преди месеци - някои преди 3, други преди цели 8. А в този момент още веднъж дават позитивни проби.

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко положение .

От болничното заведение разясниха, че експертите нямат пояснение на какво се дължи повторното заразяване.

На въпрос какъв брой са пациентите, боледуващи от ковид за повторно, от Здравното министерство и РЗИ обявиха, че те не засичат дали даден пациент към този момент е попадал в системата или не.

Според вирусолози, с цел да се приказва за повторна зараза би трябвало да е потвърдено посредством генетичен разбор, че в двата случая вирусът е друг и става дума за втора самостоятелна зараза. При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие още веднъж, без това да се води наново заразяване.

Междувременно беше обявено, че следващо огнище на ковид у нас е в обществена институция. 94 от 116 души са положителни в дома за лица с умствена назадничавост в каварненското село Българево. Заразени са и 10 души от личния състав.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР