Вече има по с пренасянето на високорискови наркотични вещества.свързани новини36057преди

...
Вече има по с пренасянето на високорискови наркотични вещества.свързани новини36057преди
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Има вече обвинени по аферата с метамфетамините

Вече има по с преместването на високорискови наркотични субстанции.


свързани новини36057преди 3 часа
На 28.10.2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “ идва карго пратка от Мексико с два типа артикули. Товарът е селектиран за митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват 30 кашона с по 15 бутилки - общо 450 бутилки с кафява течност. При осъществените проби наличието в тях дава позитивен резултат за метамфетамин.

Извършени са претърсвания, конфискувани са документи, мобилни телефони и други материални доказателства.

По цени на съдопроизводството цената на конфискувания метамфетамин е към 11 млн. лв..

След извършени оперативно-издирвателни дейности е открит получателят на пратката - М.Д. Той е притеглен като обвинен за това, че в съучастничество като причинител с неустановеното по делото лице е пренесъл през границата на страната без съответно позволение високорисково наркотично вещество – към 450 литра метамфетамин (престъпление по чл.242, алинея 2, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 от НК).

С прокурорско разпореждане, М.Д. е арестуван за период до 72 часа. По искане на СГП състав на Софийския градски съд е взел непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. Наказанието, което планува законът за закононарушението, за което М.Д. е притеглен към наказателна отговорност, е от 10 до 15 години отнемане от независимост и санкция от 100 000 до 200 000 лева

Подробности по случая бяха изнесени на взаимен брифинг на Агенция Митници и Софийска градска прокуратура през днешния ден.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР