Вече има официално становище на Европейската агенция по лекарствата, което

...
Вече има официално становище на Европейската агенция по лекарствата, което
Коментари Харесай

ИАЛ: Ваксинационната кампания с препарата на AstraZeneca може да продължи

Вече има публично мнение на Европейската организация по медикаментите, което удостоверява ефикасността на имунизацията на AstraZeneca, тъй че няма причина всички държави-членки да спрат на ползват имунизацията. Това сподели шефът на Изпълнителна организация по медикаментите маг. фар. Богдан Кирилов по време на ексклузивен брифинг довечера.

Потвърдено бе съотношението полза-риск. Беше изработен разбор на една от партидите, стана ясно от изнесената информация.

Във връзка със смъртния случай на жена, беше изработен от Съдебна медицина. Заключението бе, че не се следят тромбози. Няма причинно-следствена възраст. Така че може заповедтта за прекъсване на използването на препарата на AstraZeneca да бъде прекъсната, добави Богдан Кирилов.

Направихме значими изводи след спомагателните проучвания на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. Установи се, че има позитивно съответствие полза-риск, тромбоемболичните положение са отхвърлени, остава една дребна, сива зона, поради която ще продължат проучванията. Това са доста редки събития при пациенти със болести, само че у нас не се следят такива, съобщи шефът на Дирекция "Проследяване на лекарствената сигурност и клинични изпитвания “ Мария Попова.

Малко по-рано Европейската организация по медикаментите (EMA) удостовери, че имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca и Оксфордския университет е сигурна и ефикасна. EMA също по този начин удостовери, че изгодите от препарата надвишават рисковете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР