Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у

...
Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у
Коментари Харесай

Заради пандемията: Масово продават къщи за гости

Вече има разгласи за продажбата на къщи за посетители у нас, пандемията се отрази съществено на бранша. Това сподели Вероника Кънева, ръководител на Асоциацията на къщите за посетители.
Кънева уточни, че за момента единствените спечелили от рецесията у нас са къщите за посетители по Черноморието поради множеството условия за посещаване на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

По отношение на новите ограничения за преодоляване на пандемията гостът уточни, че директно работата на къщите за посетители няма да бъде наранена, защото не се постанова затварянето им, а потенциалът на тези места постоянно е до 15 индивида - оптималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

"Резервациите понижават още от предишния месец след растежа на новозаразени с ковид ", сподели тя пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта къщите за посетители остават празни за осми декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от диалога.

Кънева прикани за ограничения в поддръжка на притежателите на къщи за посетители. Тя уточни, че мярката по програмата за конкурентоспособност има условие, съгласно което бизнес с оборот под 30 хиляди лв. не може да се възползва.

“Къща за посетители, която има претовареност лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма по какъв начин да направи подобен оборот”, съобщи гостът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР