Вече има нова и още по-основателна причина да се твърди,

...
Вече има нова и още по-основателна причина да се твърди,
Коментари Харесай

Зелена светлина - електрическото колело, което може да конкурира автомобил

Вече има нова и още по-основателна причина да се твърди, че електрическите колела ще трансфорат сегашните коли в отживялост. ТОЙ държи върха на Гинес за най-дълъг пробег на електрическо колело с едно зареждане.

Миналия октомври украинският велосипед измина 368 километра за 17 часа, а щастливият човек зад кормилото тогава беше Виталий Архипкин от Киев.

Сега велосипедът навлиза във етапа на всеобщо произвеждане, след сполучлива акция за набиране на средства през обществените мрежи. Колелото е създадено от украинска компания за доставки.

Изпълнителният ѝ шеф Даниел Тонкопий дълго търсил подобаващите транспортни средства, които да дават отговор на потребностите на компанията.

Неговите куриери изминавали над 100 километра дневно, а множеството електрически колела не можели да покрият тази отдалеченост без второ зареждане. След появяването на новия модел и слагането на връх, самочувствието на Тонкопий доближи съществени висоти.

ДАНИЕЛ ТОНКОПИЙ, шеф на куриерска компания: Ние дадохме на производството на мотори и колела оня подтик, който Илън Мъск даде на автомобилната промишленост.
Украинското електрическо колело развива скорост до 57 километра в час, само че производителите поучават да се поддържа скорост до 26 километра в час за изминаване на оптимално разстояние. Цената му е над 4000 $, само че Даниел Тонкопий твърди, че качествата оправдават всеки цент, вложен в транспортното средство.
ДАНИЕЛ ТОНКОПИЙ, шеф на куриерска компания: Можете да си купите електрическо колело за 600-700 $, само че това си е играчка. Ще го карате до магазина или до работата, само че след това ще би трябвало да го зареждате. Това не стига за професионална приложимост.
Професионалистите се нуждаят и от повече сигурност. Затова колелото с дълъг пробег е снабдено с тревога, имобилайзер и GPS за следене. А основателите му към този момент създават идната версия за по-големи товари. Тя ще е на 3 колела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР