Вече има Музей на махмурлука, така че, ако сте препили

...
Вече има Музей на махмурлука, така че, ако сте препили
Коментари Харесай

Отвориха Музей на махмурлука в Хърватия

Вече има Музей на махмурлука, тъй че, в случай че сте препили предната нощ, там е вашето място. Ако желаете да го посетите, би трябвало да отидете до Загреб, Хърватия.

"Искахме да съберем предмети, с които хората се разсънват без да знаят по какъв начин са попаднали при тях. ", споделя 24-годишната Роберта Микелич, която открива музея дружно с приятеля си Рино Дубокович.



Засега Музеят на махмурлука, за който притежателите настояват, че е уникален, ще се концентрира единствено върху занимателната част на пиянските истории. Следващият стадий от развиването му е да обърне внимание на заплахите от прекаляването с алкохола и изпадането в безпомощно положение.

Предметите, с които са се събуждали пияни хървати, измежду които има неща като пътен знак Стоп и саксия със необичайно растение на точки, са ситуирани безсистемно в няколко стаи и символизират зиг-заг траекторията, по която почерпените се прибират от бара към дома.

Има и черна дъска, на която посетителите могат да допишат изречението "Аз се разсъни с... ", като споделят своя пиянска история.
Някои към този момент са дали своя принос, като има гости които споделят, че се събудили с някогашния си сътрудник, извънредно доста тикви, две бездомни кучета и други.

Идеята за откриването на музея пристигнала на Роберта и Рино, откакто техен другар се напил и се събудил с педал от велосипед в джоба, за който нямал пояснение.

"Ако се събудиш на терасата на старешки дом в Холандия, знаеш че си прекарал добре. ", написа пък един българин на дъската за шерване на разгулен истории.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР