Вече има информация за закъснение на доставката на първите F-16,

...
Вече има информация за закъснение на доставката на първите F-16,
Коментари Харесай

Президентът: Питайте Борисов защо доставката на първите F-16 ще закъснее

Вече има информация за забавяне на доставката на първите F-16, и то не малко. Това е извънредно обезпокоително за нашите въоръжени сили. То слага освен на тестване персоналния състав, само че основава опасности България да загуби въздушен суверенитет. Възможно е да загубим опцията да охраняваме сами своето въздушно пространство, което е въздушно пространство и на НАТО. Защо ще закъснее доставката, можете да зададете въпроса на господин Борисов и неговото държавно управление. При какви условия и клаузи са сключили контракта?
Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, откакто разиска положението на армията с министъра на защитата Стефан Янев, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и висши военни.

„ Най-голямата опасност за нашата национална сигурност е неглижирането на проблемите в армията. Веднъж-завинаги би трябвало да скъсаме с това отношение да се сещаме за проблемите в армията от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Най-голямата гаранция за националната ни сигурност е развиването на въоръжените сили на България и съвместимостта им с сътрудниците от НАТО “, съобщи Радев.

„ Ангажиментите на държавното управление към развиването на въоръжените сили би трябвало да бъдат непрекъснати и целенасочени, а не да се изчерпват с еднократни актове по придобиване на нова техника и въоръжение. Модернизацията е непрестанен развой по създаване на отбранителни качества с фокус най-много върху хората в армията, технологиите и нововъведенията “, счита президентът.

„ Създаването на българска батальонна бойна група няма да реши проблемите на сигурноста ни, само че построяването й е значимо, тъй като демонстрира, че можем дружно да работим с нашите съдружници и да демонстрираме, че можем да отговорим при положение на рецесия “, добави президентът.

„ Кризата в Украйна е с световни измерения. България е част от напъните за понижаване на напрежението. Всички би трябвало да работим по този начин, че да се избегне военно решение на рецесията. Трябва да се търси решение по дипломатически път “, безапелационен бе той.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР