Вече има доказан случай на грипа „Хонконг” - 52-годишба на

...
Вече има доказан случай на грипа „Хонконг” - 52-годишба на
Коментари Харесай

Доказаха първи случай на грипа Хонконг у нас

Вече има потвърден случай на грипа „ Хонконг” - 52-годишба на жена в Русе. Той протича доста тежко, изясняват експертите. „ Грипът „ Хонконг” стартира с доста висока температура, която доста мъчно се смъква. Лягате си здрав, само че се събуждате с температура към 39-40 градуса, болежка във всички мускули и стави. Боли ви гърбът, гърлото, не можете да дишате. Това разяснява доктор Гергана Николова в ефира на NOVA.

Първите часове при грип - какво да вършим. Вирусите нападат в топлото

Много бурно и трагично е началото на този грип. Някои хора, които са боледували от него, обаче, имат построен имунитет към него. Той обаче е проблематичен при дребните деца и възрастните хора”, добави сцециалистът.

Грипът от вариант H2N3 - "Хонконг ", може да аргументи епидемията у нас тази година. Това сподели за "24 часа " доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

Преди грипния сезон у нас експертите наблюдават какво се случва в южното полукълбо и по-специално в Австралия. През август, когато е зимният сезон при тях, бе пикът на грипната им зараза. Водещ вариант там е бил точно "Хонконг ", по тази причина се допуска, че той ще разболее най-вече хора и у нас.

Дете на 3 години умря от затруднения след грип

Дали сигурно ще е той, или другият вариант "Мичиган " (ваксиналният вариант на H1N1, прочут като свински грип - б.а.) ще стане ясно може би още в края на тази седмица, а епидемията се чака в края на януари, изясни Кунчев.

Припомняме, вирусът визира най-бързо възрастните хора и дребни деца.Първоначалните му признаци са по-различни от класическите признаци на простуда и грип.
 Кои грипни вируси се чака да върлуват тази зима Кои грипни вируси се чака да върлуват тази зима
Обикновено първите признаци стартират в границите на 1-2 дни след заразяването. Вирусът стартира с болежка в гърлото и суха кашлица. Заразените може и да усещат болежка в долната част на гърба, ставите, крайниците. В някои случаи е допустима и болежка в очите. Понякога грипът се съпровожда и с хранителни разстройства, стомашна болежка, повръщане и други признаци на стомашно-чревния тракт.

Обикновено всички признаци би трябвало да изчезнат до няколко дни, само че в случай че след 5 дни пациентите не усещат усъвършенстване, наложително би трябвало да потърсят лекарска помощ, изясняват доктори.

Очаква се през този зимен сезон да ни нападна и вирусът "Мичиган ".

Вирусът е от вид А и е изолиран през 2015 година. За разлика от вируса "Хонконг ", "Мичиган " протича с присъщи за нормалните грипни положения признаци. Вирусът също нападна първо възрастните хора и дребните деца.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР