Вече има доброволно върнати близо 700 000 лв. Всичко останало

...
Вече има доброволно върнати близо 700 000 лв. Всичко останало
Коментари Харесай

700 хил. лв. са върнати доброволно от бенефициенти на къщи за гости

" Вече има непринудено върнати близо 700 000 лева Всичко останало е обект на правосъдни каузи. " Това сподели министърът на земеделието Десислава Танева по отношение на откритите нарушавания при къщите за посетители и добави, че изискуемата сума от откритите нарушавания ще е 4,5 милиона лв..
" Проверени са всички къщи, останали в мониторингов интервал, както и седем по сигнал. Тези 15 къщи съставляват 5,2% от всички, които са в мониторинг ", изясни още Танева.
В някои къщи са открити отклонения от някои индикатори. На тях ще бъдат наложени финансови наказания . Става въпрос за 74 къщи за посетители, при които има разнообразни нарушавания. Финансовата промяна при тях ще е сред 5 и 15%, разясни Танева.
След инспекцията стана ясно още, че предприемач, непосредствен до кмета на Велинград Костадин Коев, ще би трябвало да връща пари. Кметът обаче нямал нищо общо с плана, прецизираха от ведомството.
Нередности не са открити и в еврокъщите, свързани с двама общински кметове в Луковит и Долна баня. Къщата на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев в региона на Сандански също е измежду тестваните. Установено е, че тя не действа като къща за посетители.
Всички данни от изключителната инспекция ще бъдат предадени на прокуратурата, сподели още земеделският министър. Бенефициентите от своя страна ще би трябвало да върнат парите.
Относно огнищата на чума при животните министър Танева съобщи, че " казусът е извънредно сериозен. Очакваме съответни реакции за чумата по животните, от всички, които живеят в инфектираните зони. Трябва да има социална отговорност. Всеки евентуално в регионите може да стане пропагандатор на болестта. Вчера хванахме коли със 170 кг месо от инфектираните зони. Ще има компенсации за стопаните. "
Министър обърна внимание на това, че репортерите, които взимат изявленията от стопаните стават разпространители на болестта, като влизат в стопанските дворове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР