Вече има 130 зарядни станции, слагат още 70Хибридите на бензин

...
Вече има 130 зарядни станции, слагат още 70Хибридите на бензин
Коментари Харесай

Двама шофьори на ден у нас минават на ток

Вече има 130 зарядни станции, поставят още 70


Хибридите на бензин по-предпочитани от дизеловите


В България към този момент се вкарват коли с ел. мотор втора употреба


Двама водачи дневно минават на електрически коли, демонстрира статистика на КАТ за записаните транспортни средства у нас. Само за ноември и декември 2018 година 83-ма българи са минали на ток, а в страната към този момент 1600 водачи карат с ел. мотор. Увеличението за година е било с цели 68,5%, като през последния месец на 2017 година броят им е бил 1097.
 Двама водачи дневно у нас минават на ток, демонстрира статистика на КАТ за записаните транспортни електрически средства у нас. Двама водачи дневно у нас минават на ток, демонстрира статистика на КАТ за записаните транспортни електрически средства у нас.
710 автомобила на ток са записали българите в страната, демонстрират данни до началото на януари 2019 година Статистиката демонстрира, че са регистрирани и 77 камиона, 23 рейса и 3 електрокара, които се задвижват с електричество. Освен тях са регистрирани и 786 мотоциклета на ток, 125 АТВ-та, 4 триколки. При хибридите броят е по-висок, като последните данни демонстрират, че 5355 българи са избрали plug-in коли с бензин и ел. мотор, до момента в който броят на дизеловите е 223.

Към днешна дата България може да се похвали със 131 станции за зареждане на електрически автомобили с интензивен и бърз заряд. Една част от тях са безвъзмездни, като към този момент стартират да се инсталират уреди за заряд и на бензиностанции в страната. “Броят на зарядните станции у нас ще се усили с над 50% до края на 2019 година и може да чакаме още 70 нови уреда ”, съобщи за “Труд ” Илия Левков, ръководител на УС на Национална браншова организация за електрическа подвижност (ИКЕМ).
Ако решим да пътуваме с кола на ток в Европа, обезпечено зареждане може да се обезпечи единствено при изискване, че се абонираме за такава услуга към избран оператор на зарядна инфраструктура, посочи Левков.

Относно серийното произвеждане на коли на ток той счита, че: “В България може да се сглобяват електрически автомобили, само че да се създават е много амбициозна цел, която и ние от организацията желаеме да се случи ”. Страната ни може да се похвали с няколко плана за електрически коли. Един от тях е на китайската компания Cenntro, която ще сглобява мини електрически камиони в “Тракия икономическа зона ”, а другият е първообраз на първия български електрически автомобил, направен от русенската компания Sin Cars.

За достиженията на компании в бранша, Левков разяснява, че към този момент има български производител на зарядни станции, който има конфигурирани и работещи уреди в България, Африка, Европа и Азия. “Фирмата създава към 15 броя за три месеца. Те са с минали изпитателни проби в разнообразни лаборатории и има всички документи за това ”, добави той.

В България към този момент се вкарват и електрически автомобили втора употреба, стана ясно от думите на Илия Левков. Търговецът ги сервизира и дава гаранция за положението им.

Пазар


Броим от 7 до 160 хиляди евро


От 6950 евро стартират цените на електрическите автомобили в Европа, ревизира „ Труд “. Такава е цената на двуместното Рено Туизи с пробег от 80 км с едно зареждане. „ Смарт “ също се подрежда при започване на класацията с няколко модела, които костват към 22 хиляди евро, само че към този момент са с четири места. „ Киа “ и „ Хюндай “ също се подреждат с по-бюджетни разновидности от към 30 хиляди евро. От 80 хиляди евро стартират моделите на „ Мерцедес “, до момента в който „ Тесла “ може да се открие от 50 до 160 хиляди евро. Порше също се подрежда в края на класацията с модел за 100 хиляди евро. „ БМВ “ залага на бюджет от към 40 хиляди евро.

В топ 10 най-продаваните модели за 2018 година преди всичко e „ Нисан LEAF “, следват го Рено ZOE ”, “Фолксваген “, „ БМВ i3 ”, „ Тесла Модел S ”, “Смарт “ (с две места), “Тесла МоделX ”, “Хюндай Ioniq ”, „ Киа Соул “ и “Смарт “ (с четири места). Френско-японската група “Рено – Нисан – Мицубиши ” е с максимален пазарен дял от 40%.

Новият модел Тесла идва в Европа


70 българи у нас карат марката

 02-05 Tesla получи позволение да стартира доставките на своя нов eлектромобил „ Model 3 “ в Европа, заяви Bloomberg, базирайки се на информация от холандския авто регулатор RDW.

Очаква се доставките да започват през февруари, като цената ще е 56 хиляди евро – това е най-евтиният електрически автомобил на марката. Моделът ще форсира от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди и може да измине сред 350 и 500 км с едно зареждане според от модификацията.

Купуват три осемместни plug-in коли


Депутатите ще се возят с хибриди


Фонд финансира промяната на автопарка на общини

 Специален фонд дава на общинската и държавната администрация 10 хиляди лева за покупка на хибрид и 20 хиляди за електрически автомобил. Специален фонд дава на общинската и държавната администрация 10 хиляди лева за покупка на хибрид и 20 хиляди за електрически автомобил.
Депутатите ще се возят с хибриди, научи „ Труд “ от Националния поверителен екофонд. Администрацията на Народното събрание е подала заявление за пазаруване на три хибридни електрически автомобила, категория – М1 по схемата за поощряване на потреблението на електрически транспортни средства (СЕМ). Чрез нея те ще получат финансиране в размер на 10 хиляди лв. за всеки закупен автомобил.

Други забавни образци за потреблението на електрически автомобили посредством схемата са на община Габрово, която е закупила електрически автомобил за чиновниците и гостите на Етнографския музей, община Гоце Делчев, която ще разнася храната на над 400 хора в неравностойно състояние, и Столичният инспекторат. Община Казанлък също възнамерява да купи нов електромобил за общинското дружество „ Комунална активност и поддръжка на инфраструктурата “, който ще поддръжа паркове, зелени площи и пешеходни алеи.

За момента е налично единствено финансиране за пазаруване на електрически и хибридни коли от държавни и общински организации и предприятия. Размерът на помощта е 10 хиляди лева за хибрид, 20 хиляди за електрически автомобил, 30 хиляди за електрически ван със 7+1 или 6+1 места и до 40 хиляди лева за електрически рейсове. Схемата започва пилотно още през 2015 година, а резултатите досега демонстрират, че интензивността към момента е прекомерно ниска. 53 са структурите, които са подали оферти до фонда. „ От тях към 15 януари 2019 година са изпълнени 20 плана с изплатена дотация в размер на 480 хиляди лева В развой на осъществяване са плановете на още 17 бенефициента, които ще бъдат изплатени през 2019 година след избора на реализатор и доставката на транспортното средство. От общият размер на средствата за финансиране на планове, остатъчният запас за разплащане е 1,4 млн. лева “, разяснява Ирена Пенчева, шеф на Фонда.

Превоз чартърен дават в София


25 xиляди употребяват услугата


Репатракът в Пловдив се движи на ток

 Услугата за шерване Spark към този момент има 130 автомобила в София. Услугата за шерване Spark към този момент има 130 автомобила в София.
Електромобили чартърен дават в София. 130 коли на ток ни возят като „ такси “, само че без водач. Spark е услуга, която разрешава да наемеш електромобил, с цел да стигнеш до избрана точка, през мобилния си телефон, без значение дали за няколко минути или за няколко дни. След прилагане на услугата, може да паркираш колата в синя или зелена зона гратис, описват от компанията.

Услугата за шерване на електрически автомобили Spark към този момент има 130 автомобила в София, като пробегът им може да доближи и 300 км с едно зареждане. Цената за 12 минути на новите модели „ Нисан “ е 6 лева и след това по 50 ст. на минута, както и 89 лева за цяло денонощие.

Екипът, който ревизира за погрешно паркирани коли в синя зона на Пловдив, също се движи с електрически автомобил. Отскоро в Пловдив се движат и хибридни таксита. На този стадий те са 80, само че се възнамерява до края на годината да станат 500, а 70 на 100 от пробега да се осъществя на ток.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР