Вече функционира новата електронна услуга на НАП - „Справка за

...
Вече функционира новата електронна услуга на НАП - „Справка за
Коментари Харесай

Много важна новина от НАП за всички работещи българи

Вече действа новата електронна услуга на Национална агенция за приходите - „ Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица “. Тя е налична, както с ПИК, по този начин и с електронен автограф.

Новата услуга дава опция на физическите лица да ревизират дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, като да вземем за пример възнаграждения, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Е-услугата дава информация също за типа и размера на изплатения приход, както и удържан налог. Така благодарение на е-справката физическите лица ще могат правилно да отразяват изплатените им приходи в годишната си данъчна декларация.

От Национална агенция за приходите обръщат внимание, че в случай че потребителите на услугата открият, че са позволили неточност във към този момент подадената декларация за облагане на приходите от 2016 година, те имат опция да я поправят. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация в период до 30 септември 2017 година

Новата услуга на Национална агенция за приходите ускорява гражданския надзор по спазването на откритите от данъчните закони отговорности. Електронната информация способства също и за понижаване на риска от злоупотреби и нарушение на правата и ползите на жителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР