Вече една седмица се обсъжда въпросът – извърши ли прокуратурата

...
Вече една седмица се обсъжда въпросът – извърши ли прокуратурата
Коментари Харесай

Нарушиха ли закона прокуратурата и ДАНС с подслушването на президента?

Вече една седмица се разисква въпросът – извърши ли прокуратурата закононарушение, разпространявайки записи, направени със специфични разследващи средства (СРС), в които е попаднал и президентът Румен Радев?

Става въпрос за телефонен диалог на командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков с президента, в който те разискват инспекция на антикорупционната комисия КПКОНПИ за спор на ползи при назначението на брачната половинка на Радев за пиар на Военновъздушни сили през 2014 година Според основния прокурор Иван Гешев в записа има данни за укриване на документи и по тази причина той изиска тълкувателно решение от Конституционния съд за имунитета на президента и по кое време той може да бъде разследван.

Три нарушени закона

Досега обаче никой не е коментирал въпроса дали направеният от ДАНС запис на 23 април 2019 година законно е прибавен като доказателство в следствието, спряно по-рано този месец поради имунитета на Радев?

Според юриста и някогашен зам.-председател на Националното бюро за надзор на СРС-тата Георги Гатев в тази ситуация е налице " безусловно непозволено използване на СРС-та и потребление на резултатите от тях ". По думите му проверяващите са нарушили с дейностите си освен Наказателния кодекс (НК), само че и Закона за специфичните разследващи средства (ЗСРС) и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР