Вече една година вилата на 28-годишния Николай е дом за

...
Вече една година вилата на 28-годишния Николай е дом за
Коментари Харесай

„Вярваме в доброто”: Мъж приюти семейство, останало без дом

Вече една година вилата на 28-годишния Николай е дом за 6-членното семейство Недеви от Долна Оряховица.

Тук живеят Галя, Димитър и двете им дъщери, както и сестрата на Димитър. През май се появява и третото дете в фамилията – бебето Анелия, само че то още е в кувьоз в болничното заведение във Велико Търново.

Галя и Димитър не заплащат наем. Единственото изискване е да покриват сметките си за ток и вода и да хранят 2-годишното куче Тара.

Преди година фамилията остава на улицата.

„ Свекър и свекърва ми починаха и братовчедка ни, у която живеехме, ни изгони и се наложи да си намерим някъде, тъй като времето ни беше ограничено”, споделя Галя.

В този сложен миг ръка им подава Николай – прочут на техен другар, който ги приютява.

„ Явно по този начин съм учтив. Обичам да оказвам помощ на хората и това е. Като видя хора, които са в доста плачевно положение, просто от вътрешната страна ме кара да им помогна”, споделя Николай.

С помощта на негови другари дообзавеждат вилата и в този момент там има готварска печка, пералня, легло, диван, креватче за бебето, бойлер.

Николай намерил и работа на Димитър.

Най-щастлива от новия си дом е 6-годишната Мартина. Семейството чака напълно скоро у дома от болничното заведение да се прибере и бебето Анелия – с цел да са всички дружно.

Вижте още във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР