Вече една година жена от Разград търси отговори на въпросите,

...
Вече една година жена от Разград търси отговори на въпросите,
Коментари Харесай

Повече от година майка търси отговор защо синът ѝ е починал в полицията в Разград

Вече една година жена от Разград търси отговори на въпросите, свързани със гибелта на сина ѝ - и то не къде да е, а в полицията.
37-годишният Ивелин Димитров се е лекувал от наркозависимост, бил на метадонова терапия. В един миг бил арестуван за 24 часа за владеене на канабис. Но не ги доживява и умира при към момента неразбираеми условия, твърди майка му пред NOVA. 
" Дойдоха и го задържаха на 6 април 2023 година по сигнал за владеене на опиати. Наистина откриха. Той си беше в неговата стая и там имаше дрога. Не знам дали са го водили на обзор след ареста. По принцип трябвало да ги водят, само че няколко часа по-късно ми звънна един служител на реда, пристигна у дома и ми сподели, че синът ми не се чувствал добре и имал успокоителни у дома, които би трябвало да дам ", споделя 72-годишната Стефка Иванова.
Впоследствие тя научава, че синът ѝ е умрял. " Научих чак на идващия ден следобяд. А преди този момент звънях няколко пъти в Районното, с цел да запитвам какво става. Единия път споделиха, че ще го пуснат към 16:00 ч. При второто ми позвъняване споделиха 14:00 ч. А третия път споделиха, че служители на реда ще дойдат у нас. И в действителност пристигнаха двама ", спомня си Иванова.
В епикризата написа, че младият мъж е умрял от инфаркт. " Аз съм сигурна, че не е правилно. Синът ми в никакъв случай не е боледувал ", прибавя майката.
" Във връзка със гибелта на арестуваното лице неотложно е разпоредена инспекция, която е завършила в законно открития период. От събраните доказателства липсват данни за нарушаване или осъществено закононарушение от чиновниците на Районното ръководство. Лицето е минало наложителен медицински обзор. Преди задържането в ареста има мнение на доктор, в което е посочено, че липсват медицински аргументи за това мъжът да не бъде арестуван. Извършен е обзор на записите от охранителните камери в пространствата за задържане ", изясни старши комисар Мирослав Иванов.
По думите му видеозаписите изрично демонстрират, че няма физическо принуждение върху умрелия.
По случая е формирано следствено дело под надзора на Окръжната прокуратура, което към момента не е завършило. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР