Вече е ясно кой стои зад фалшивите писма, идващи уж

...
Вече е ясно кой стои зад фалшивите писма, идващи уж
Коментари Харесай

Тунизийци ни изпращали фалшивите имейли от банки

Вече е ясно кой стои зад подправените писма, идващи сякаш от наши банкови институции. Извършителите са група тунизийци и се търсят посредством „ Интерпол ”, оповестиха от отдел „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП пред bTV. Подобни имейли получиха хиляди българи – писмата насочват към подправена страница на банкова институция, тъй че получилите ги да вкарат своите данни за достъп до банковите си сметки. Писма са изпращани от името на шест огромни банки у нас.

На част от подправените уеб сайтове са поставени даже документи за сигурност, само че в адресното поле проличава, че страниците не са на финансовите институции. Засега не е ясно какъв брой са се хванали на измамата. От ГДБОП поучават тези, които към този момент са споделили банкова информация, незабавно да изискат картите им да бъдат преиздадени, както и да сменят паролите за онлайн банкирането си.

От асоциацията на банките в България припомнят, че никоя банка не би поискала сензитивна информация от своите клиенти по имейл, телефон, посредством есемес или различен електронен канал.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР